Gorjenii, atraşi de munca la tejghea şi în faţa calculatorului

Aproape 300 de gorjeni s-au calificat anul acesta în meseria de operator calculatoare în cadrul cursurilor de recalificare profesională organizate de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Şomaj Gorj. Aceştia sunt urmaţi îndeaproape de lucrătorii în comerţ.

Aproape jumătate dintre persoanele care au urmat în 2009 un curs de recalificare organizat de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Şomaj Gorj şi-au găsit un loc de muncă în noua specializare. Astfel, AJOFM Gorj a organizat în cursul acestui an 42 de cursuri de calificare în care au fost cuprinse 971 de persoane.

Cursuri şi pentru deţinuţi

Potrivit şefului Biroului de Orientare şi Formare profesională Gorj, Romeo Chiriac, cele mai multe cursuri de calificare organizate în acest an au fost cele pentru calificarea în meseria de operator calculatoare dar şi pentru lucrător în comerţ. “Au fost organizate 10 cursuri pentru calificarea în meseria de operator calculatoare fiind cuprinse 297 de persoane iar alte 246 de persoane s-au calificat în meseria de lucrător în comerţ”, a precizat Romeo Chiriac. Alte meserii cu pondere mai mare în cadrul cursurilor de calificare organizate de AJOFM au fost cele de bucătar şi barman-ospătar. În ceea ce îi priveşte pe deţinuţi, pentru aceştia au fost organizate 3 cursuri de confecţioner articole din piele şi înlocuitori, două de zidar, pietrar, tencuitor şi câte unul de brutar şi îngrijitor de animale.

Inflaţie de agenţi de pază

Spre deosebire de anii trecuţi, AJOFM Gorj, nu a mai organizat în 2009 cursuri de calificare în meseria de agent de pază. „Avem aproximativ 200 de solicitări pentru calificarea în această meserie. Nu putem organiza însă cursuri pentru că multe dintre societăţile care au ca obiect de activitate paza şi protecţia au făcut disponibilizări. Deja sunt foarte mulţi şomeri care au calificare de agent de pază. Nu putem califica alţii care să nu îşi găsească loc de muncă. Scopul cursurilor este ca după calificarea într-o anumită meserie să se poată şi angaja”, a declarat Romeo Chiriac. Potrivit acestuia, dintre cele 971 de persoane calificate într-o nouă meserie în cursul acestui an, 447 şi-au găsit un loc de muncă.

Vizualizări: 102

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: