Gorjenii contestă gradul de handicap acordat de medicii gorjeni

Aproape o sută de gorjeni au pus la îndoială rezultatele date de medicii din judeţ privind acordarea unor grade de handicap, astfel că aceştia şi-au căutat dreptatea la Bucureşti. De luni, 12 ianuarie, în fosta secţie de Radiologie a Spitalului de la Pasarelă funcţionează Serviciul de Evaluare a Persoanelor cu Handicap.

Noul serviciu înfiinţat se va ocupa acum de analizele medicale necesare stabilirii gradului de handicap ale unei persoane, iar certificatul va fi dat de o comisie de medici. Înainte de înfiinţarea acestui serviciu, comisia ce acum doar eliberează certificatele, realiza şi analizele medicale.  

Guvernul Tăriceanu a aprobat o hotărâre de înfiinţare a Serviciului de Evaluare a Persoanelor care se ocupă de evaluarea şi reevaluare precum şi încadrarea persoanelor în diverse grade de handicap. Potrivit Klarei Şerbănoaica, director adjunct în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, responsabilă cu problemele persoanelor cu handicap, în anul care a trecut au fost mai multe persoane care, nemulţumite de încadrarea în gradul de handicap, au solicitat examinarea Comisiei Superioare de medici de la Bucureşti. Aceasta a menţionat că dintre cererile depuse la Bucureşti numai 82 au primit răspuns. „Mai sunt şi nemulţumiţi, că nu poţi mulţumi pe toată lumea. Au fost persoane care au depus contestaţie la Bucureşti. Au prezentat dosarele cu documentele medicale. Dintre cei care au depus contestaţie, numai 82 au primit răspuns, însă nu foarte diferit de cel dat de comisia de aici“, a spus aceasta. Şerbănoaica a ţinut să precizeze că dintre aceştia, numai 15% au venit cu un alt rezultat faţă de cel dat de comisia gorjeană.

Vizualizări: 83

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: