Gorjenii din 22 de localităţi nu primesc adeverinţe APIA

Fermierii din 22 de localităţi din Gorj nu-şi vor putea lua subvenţiile înainte de termen. Asta din cauză că se află în zonele cu controale prin teledetecţie ori sunt implicaţi în verificările din judeţele vecine.

În acestea situaţii, APIA nu va elibera adeverinţe pentru credite. „Este exclus să primească adeverinţe fermierii  care sunt în eşantionul de teledetecţie, precum şi fermierii care au parcele în localităţile unde există teledetecţie. Sunt situaţii în care fermierii din Polovragi, Alimpeşti, n-au control în zonă, dar site-ul de teledetecţie este în judeţul învecinat Vâlcea, iar fermierii din Vâlcea au parcele în blocurile fizice de la Alimpeşti sau Polovragi. Din cauză că fermierii noştri ar putea fi implicaţi în aceste verificări, nu le putem elibera adeverinţe”, a declarat Constantin Negrea, directorul APIA Gorj.

Potrivit conducerii instituţiei, există şase localităţi din Gorj care sunt implicate în controale, deşi zona lor nu este supusă teledetecţiei. „Sunt 22 de localităţi din judeţ, ai căror fermierii nu pot deocamdată să ia adeverinţe, fie că sunt fermieri din judeţul nostru implicaţi în teledetecţie, fie că fac parte din localităţile din site-urile de teledetecţie. Cei din Alimpeşti şi Polovragi pot fi implicaţi în site-ul din Vâlcea, iar alte patru localităţi pot fi implicate pe site-ul de teledetecţie din Dolj, mai exact: Cruşeţ, Turburea, Stoina şi Ţânţăreni. Pe lângă aceste localităţi, mai sunt cele din Gorj care intră de drept în teledetecţie: Bumbeşti Jiu, Stăneşti, Schela, Muşeteşti, Crasna, Băleşti, Drăguţeşti, Târgu Jiu, Târgu Cărbuneşti, Turcineşti, Leleşti, Bălăneşti, Săcelu, Scoarţa”, a mai precizat Constantin Negrea.

Pentru ceilalţi fermieri APIA va elibera adeverinţe până pe data de 15 octombrie. „Adeverinţele se eliberează până la data acordării plăţilor în avans, cel puţin până în 15 octombrie, cu data de 16 octombrie ar trebui să facem plăţile în avans. Am eliberat o adeverinţă şi pentru suma de 50.000 de euro pentru o suprafaţă de 511 hectare. Oamenii sunt îndreptăţiţi să ceară adeverinţe pentru că ne aflăm în campania agricolă de toamnă, este nevoie de capital financiar pentru înfiinţarea culturilor, motorină, îngrăşăminte, seminţe”, a menţionat Negrea.

negrea_apia

Vizualizări: 191

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: