Motreanul care a plantat pe banii lui o mie de flori în oraş

Are 65 de ani, a fost miner, iar de când a ajuns la pensie are o pasiune pentru frumos. A plantat în cartierul din Motru în care locuieşte peste o mie de flori şi a vopsit 16 bănci. Totul din banii lui de pensie.

Petre Ciolacu, cunoscut în municipiul Motru mai mult după porecla sa, "Neapărat", a schimbat complet aspectul zonei în care locuieşte. Fost brigadier minier, pensionat în 2002, dedică tot timpul său liber florilor de toate soiurile pe care le-a plantat în jurul blocurilor din zonă. Locuieşte la parterul uni bloc de pe Aleea Teilor. Locuinţa sa este uşor de găsit, asta pentru că iese în evidenţă după ce a vopsit tencuiala exterioară a blocului, uşile de acces, dar şi mesele şi scaunele în culorile tricolorului. Mai mult decât atât şi băncile din zona de mijloc a municipiului le-a vopsit în albastru, galben şi roşu. "Tot cartierul acesta este făcut de mine, fără niciun sprijin din partea autorităţilor. Eu sunt cel mai patriot din oraşul Motru. Le-am arătat că există oameni în oraşul Motru care pot să facă ceva. Dacă ar mai exista încă vreo 3-4 ca mine aspectul oraşului s-ar schimba complet. Am vrut să fac ceva ce n-a făcut nimeni în ţară. Eu singur am vopsit tricolorul, steagul Uniunii Europene, eu am făcut şablonul, am cumpărat vopseaua. Am vrut să fac şi pe partea cealaltă a blocului, dar nu sunt de acord vecinii. Eu sunt patriot şi vreau să fac ceva frumos în ţară. Şi băncile din cartier tot eu le-am vopsit", a spus Petre Ciolacu.

În fiecare dimineaţă sapă florile şi arbuştii pe care i-a plantat pe lângă blocurile din cartier. Pentru a uda plantele cară apă cu bidoanele câteva zeci de metri, de la o pompă din apropierea spitalului. "Am plantat flori de toate felurile. Înainte erau bălării, dădeam cu coasa. Am primit din Germania, printr-un colet, nu ştiu de la cine, nu scria, 12 tipuri de seminţe şi le-am plantat în zonă. Am răsad aici, în faţa blocului şi completez pe acolo unde se usucă sau pe unde se fură, pentru că se mai şi fură florile. Am plantat trandafiri roşii, galbeni, albi, de toate felurile, rochiţa miresei şi altele. Cred că circa 1000 de flori am plantat până acum în jurul blocurilor, peste 100 de puieţi de liliac", a mai spus Petre Ciolacu.  

banci_flori_motru

FELICITAT

Cei care trec prin zonă se minunează la ceea ce a putut să iasă din mâinile fostului miner. "E plăcut, e frumos ce a făcut aici. E patriot. Florile sunt minunate, din păcate se mai fură. Chiar îmi place să trec prin zonă, la biserică, la cimitir, îmi place pentru că este frumos ce a făcut. S-a schimbat atmosfera, nu mai este monotonă zona", a spus Florica Pop, o localnică.

petre_ciolacu_3

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: