Masă festivă pentru vârstnicii din Ţicleni, de ziua lor

Peste 700 de cetăţeni din Ţicleni sunt invitaţi să petreacă de autorităţile locale în cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice. Primăria şi Consiliul Local vor organiza o masă festivă la un restaurant din localitate în data de 3 octombrie pentru pensionarii din localitate, acolo unde atmosfera va fi întreţinută de o formaţie locală de muzică populară.

Autorităţile locale din oraşul Ţicleni au alocat câteva zeci de mii de lei anul acesta pentru organizarea unui program special pentru vârstnicii din localitate, de ziua lor. De această dată, manifestările nu vor avea loc în data de 1 octombrie, atunci când este celebrată Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice pentru că este într-o zi lucrătoare, ci vor avea loc la sfârşitul săptămânii, în data de 3 octombrie, pentru ca mai mulţi cetăţeni să ia parte la petrecere, spun autorităţile. Primarul Constantin Radu a precizat care este programul manifestărilor. "Vom organiza la un restaurant din oraş o masă festivă şi ne aşteptăm să vină cel puţin 700 de persoane cu vârste de peste 60 de ani. Le-am pregătit un meniu complet, cu aperitiv, sarmale, friptură şi prăjituri. De băut oferim sucuri, ţuică şi vin. Pentru ei vor cânta lăutarii noştri din localitate, Bebe Găman şi formaţia sa. Manifestările vor debuta de la ora 15. Mai întâi vom avea o slujbă religioasă unde oficiem vârstnicii care anul acesta împlinesc 50 de ani de la căsătorie. Voi fi naşul dânşilor. Mai avem câte un premiu pentru veteranii de război. Toată activitatea este organizată prin centrul cultural", a declarat Constantin Radu, primarul oraşului Ţicleni.

Cinci cupluri din localitate care anul acesta împlinesc o jumătate de secol de la căsătorie vor fi premiate de autorităţile locale. Vor primi din partea administraţiei diplome, câte o garnitură de pat, o şampanie şi un trofeu.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: