Excursie la Ocnele Mari pentru vârstnicii din Motru, de ziua lor!

Concursuri de şah şi table, excursii în ţară, dar şi o masă festivă pregătesc autorităţile locale din municipiul Motru pentru bătrânii din localitate cu prilejul Zilei Vârstnicilor, manifestare sărbătorită în fiecare an în data de 1 octombrie. De această dată circa 50 de pensionari din localitate vor merge în vizită la Ocnele Mari. Totodată, aproape 500 de vârstnici sunt aşteptaţi să petreacă alături de autorităţile locale la cantina din oraş.

Autorităţile locale din municipiul Motru au pregătit un program special pentru persoanele vârstnice din localitate, de ziua lor. Anul acesta vor fi organizate competiţii de şah şi de table, iar cei cu rezultatele cele mai bune vor fi premiaţi de autorităţi. De asemenea, câteva zeci de pensionari vor vizita Ocnele Mari, plecarea fiind sâmbătă, 26 septembrie. Sindicatul pensionarilor din municipiul Motru a întocmit deja situaţia cu persoanele care vor merge în excursia de o zi.

În data de 1 octombrie vârstnicii din localitate sunt invitaţi de municipalitate să petreacă la cantina din oraş, acolo unde va fi organizată o masă festivă. "Ca în fiecare an organizăm anumite activităţi pentru ziua vârstnicilor, pe care, sigur, le-am plătit din bugetul local, cu aprobarea Consiliului Local. Şi de această dată organizăm o excursie. Vor fi şi concursuri de şah, table. Competiţiile sunt în curs de derulare. Vor fi premiaţi pe 1 octombrie, în locul în care se face adunarea festivă. Vor participa în jur de 450 de pensionari de pe raza municipiului Motru. Eu cred că va fi ceva deosebit pentru ei. Va fi muzică, festivităţile de premiere. Cunosc din anii anteriori cât de mult îşi doresc pensionarii să participe la asemenea evenimente. E o presiune deosebită asupra noastră, pentru invitaţiile cu ocazia acestui eveniment. Dacă am avea o sală mai mare, cred că 700 de oameni ar veni, poate şi 1000. Sunt foarte dornici de distracţie. Pentru ei este un motiv de socializare. Se întâlnesc, povestesc", a declarat Dorin Hanu   

Circa 30.000 lei au alocat autorităţile locale din municipiul Motru pentru organizarea activităţilor de ziua vârstnicilor.

oameni_motru

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: