Gorjenii din Godineşti vor avea cămin cultural modern

Unul dintre cele mai mari cămine culturale din Gorj va fi reabilitat anul viitor. Este vorba despre căminul cultural din satul Câlceşti, comuna Godineşti, care face obiectul unui proiect pe fonduri europene. Valoarea investiţiei se ridică la aproximativ 400 de mii de euro şi presupune inclusiv dotare cu mobilier, centrală termică şi aparatură electronică de ultima generaţie.

Autorităţile locale de la Godineşti vor să reabiliteze căminul cultural din satul Cîlceşti, care în momentul de faţă este nefuncţional. „Acesta este singurul cămin cultural de pe raza comunei şi, din păcate, nu este funcţional, dar promitem cetăţenilor că va fi reabilitat anul viitor. Căminul va fi folosit pentru serbările copiilor din localitate. Reabilitarea acestuia este o idee mai veche, dar n-am reuşit s-o punem în practică anul acesta, urmează ca anul viitor s-o realizăm cu fonduri europene”, a declarat Aurariu Coman, primarul comunei Godineşti.
Proiectul de reabilitare a căminului cultural din satul Câlceşti presupune inclusiv dotare cu mobilier, echipamente de sonorizare, calculatoare, videoproiector, dar şi achiziţionarea de costume populare. De asemenea, proiectul prevede amenajarea unei biblioteci, precum şi a unei parcări. „Este inclusă în proiect inclusiv achiziţionarea de costume populare, care în momentul de faţă nu prea mai există în comună. Urmează să înfiinţăm nişte formaţii de dansuri populare, atât la tineret, cât şi la adulţi, să revigorăm activitatea cultură a comunei”, a precizat Aurariu Coman.
În momentul de faţă, comuna Godineşti nu are amenajată o sală pentru evenimente, iar serbările copiilor se desfăşoară în sălile de clasă.

Galerie foto


Vizualizări: 508

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: