Consiliul Județean a împărțit banii. Vezi cine a luat cel mai mult!

Consiliul Județean Gorj a împărțit marți banii pentru echilibrarea bugetelor locale. Cu alte cuvinte, primarii gorjeni au primit bani pentru plata arieratelor și plata utilităților, astfel încât să nu înceapă noul an cu datorii. Dacă unele primării au primit sume mari de bani, altele n-au primit nimic.

Consiliul Județean Gorj a repartizat peste 2,3 milioane de lei primăriilor din județ. Banii provin din sumele defalcate din taxa pe valoare adăugată și vor fi folosiți de primari pentru plata arieratelor, cofinanțărilor și plata utilităților publice. Pe principiul niciodată nu sunt bani prea mulți, președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, a declarat că speră ca anul viitor bugetul să fie unul și mai mare având în vedere că foarte multe primării au de plătit la anul cofinanțări importante pe programele guvernamentale dar și la fondurile europene. ”Nu sunt suficienți, niciodată banii nu sunt suficienți, suma a fost de 2,3 milioane. Am luat în calcul arieratele, am luat în calcul cofinanțările pentru fonduri nerambursabile sau fonduri de la bugetul de stat precum și împrumuturile contractate. Sper ca bugetul de anul viitor să fie mai consistent încât să acoperim necesarul pentru că anul viitor mare parte din UAT-uri au de plătit confinanțări la PNDL și la Fonduri Europene”, a spus Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj.
Astfel, la această ultimă rectificare din acest an, cel mai mult la orașe au primit municipiul Motru și orașul Târgu Cărbunești, câte 140.000 lei de fiecare. Târgu Jiu, Novaci, Rovinari, Turceni, Țicleni n-au primit nimic. 70.000 de lei a primit orașul Bumbești Jiu. Din cele 61 de comune, jumătate n-au primit nimic, respectiv Căpreni, Cătunele, Ciuperceni, Crasna, Glogova, Godinești, Stănești, Stejari, Văgiulești, Stejari.
Cei mai mulți bani la comune au primit Negomir 150.000 de lei și Telești, tot atât. Comuna Scoarța a primit 100.000 de lei, la fel Runcu și Samarinești. Sume mici de bani au încasat primăriile Bustuchin 15.000 lei, Crușeț 20.000 lei, Bumbești Pițic 20.000 lei, Arcani 30.000 lei, Albeni 50.000 lei, Hurezani 60.000 lei. În total, la orașe au fost repartizați 350.000 lei iar la comune 1.994.000 lei.

Vizualizări: 3,694

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: