Gorjenii fac campanii umanitare să ajute refugiații ucraineni

Și gorjenii vor să dea o mână de ajutor refugiaților ucraineni care au ajuns în țara noastră. O asociație din Rovinari și unul dintre cele mai mari licee din județ anunță campanii umanitare. Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” strânge haine, alimente, produse de igienă la biblioteca unității de învățământ. O campanie similară a inițiat și Asociația „Glasului Sufletului”, din Rovinari. Un medic își pune la dispoziție casa pentru refugiați.

Elevii și profesorii de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” au lansat campania umanitară „Solidari cu Ucraina”. „O lume se prăbușește din nou, Ucraina trece printr-o dramă colectivă. Empatia trebuie să ne diferențieze, nimic nu este mai presus de umanitate! Ei, acum, au nevoie de sprijinul nostru. Campania se desfășoară la CNTV și este adresată tuturor celor care simt nevoia implicării”, a transmis Colegiul Național „Tudor Vladimirescu”.

Alimentele, hainele și toate produsele ce vor fi donate de târgujieni vor fi strânse într-un spațiu amenajat în incinta bibliotecii.

„Produse pentru campania umanitară: prosoape, pături, pilote, perne, lenjerii de pat, căciuli, șosete (noi sau foarte puțin folosite), măști de unică folosință, dezinfectant, gel antibacterian, șervețele umede/uscate, pastă de dinți, periuțe de dinți, șampon, gel de duș, săpun, produse de igienă intimă, detergent haine, detergent vase, bureți vase, veselă de unică folosință etc. (Ne rezervăm dreptul de a refuza produsele neconforme). Produsele vor fi colectate la Biblioteca CNTV. Bibliotecar, Cristina Iriza, 0721472552”, a fost mesajul postat pe Facebook de liceul din Târgu Jiu.

Un demers similar a fost lansat și în Rovinari de Cristina Lia, președintele Asociației „Glasul Sufletului". Ea vrea să ducă apoi donațiile în zonele unde sunt cazați refugiați. „Mă uit cu mare greutate la cei pe care războiul îi alungă din casele lor doar cu munca de o viață chitită intr-o plasă și cu spaima în suflet.  Trebuie să întindem o mână de ajutor chiar dacă este prea puțin pentru ei, dar trebuie să ne punem casele, curțile și bucățică de pâine la dispoziție așa ca și cum am vrea să facă alții pentru noi. Pentru a duce alimente în zonele mai aproape de granița vom iniția o strângere de alimente, lucruri necesare copiilor  (lapte, pampersi, medicamente), pături, pilote tot ce poate fi necesar în cazarmament. Trebuie sa arătăm că indiferent al cui este războiul suferința semenilor noștri o putem alina și noi, oamenii simpli”, a fost mesajul Cristinei Lia, de la Asociația „Glasul Sufletului”, din Rovinari.

Alții au anunțat că își pun la dispoziție chiar și locuințele pentru câteva familii de refugiați. Este și cazul unui medic gorjean care lucrează în Hunedoara. „Ofer cazare pentru refugiați (apartament 3 camere), în Petrosani, Hunedoara. Si casa, în județul Gorj, la 6-7 kilometri de Târgu Jiu”, a fost mesajul postat de medicul Schileru Daniela.

De asemenea, și cabanierii din Rânca, dar și un preot au anunțat că vor să ajute refugiații. "Împreună cu câțiva colegi din Rânca, ne-am gândit să primim câteva sute de femei cu copii refugiați din calea războiului din Ucraina! Dacă autoritățile pot face diligențele, asteptăm vești", a fost anunțul lui Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca. 

"Cine dorește să se alăture și să ajute o poate face sâmbătă aducând la Casa Parohială Strâmba Jiu produse neperisabile (conserve de toate felurile, mezeluri, dulciuri, medicamente -paracetamol, aspirină, etc- , produse de igienă personală.) Aceste produse vor fi duse la Craiova și o echipă de voluntari duminică noaptea va pleca cu ajutoarele spre granița cu Ucraina unde vor fi  împărțite semenilor noștri aflați în nevoi - refugiați. Pr. Făiniși Antonie -0765334070.Bunătatea este sufletul lui Dumnezeu pe pământ", a transmis părintele din Strâmba-Jiu. 

Vizualizări: 2,169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: