Gorjenii își fac deja rezervări pentru vacanța de vară. Care sunt cele mai căutate destinații

Gorjenii dornici de distracție și vacanțe și-au făcut deja planuri pentru această vară. Odată cu eliminarea restricțiilor impuse de pandemia Covid-19, oamenii dau iama în agențiile de turism pentru a rezerva vacanța de vis. Nici războiul aflat la granițele cu România nu îi sperie pe oameni, iar cele mai căutate destinații sunt: Litoralul Mării Negre, Grecia, Turcia și Bulgaria.   

Dacă litoralul românesc va merge bine anul acesta, vecinii bulgari se cam tem din cauza conflictului dintre Rusia și Ucraina, riscând ca plajele să nu mai fie atât de aglomerate ca în alți ani. Războiul a blocat însă circuitele pe Ucraina sau Rusia, spune Virgil Dănăricu, proprietarul unei agenții de turism din Târgu-Jiu, însă tot nisipul românesc este cel mai dorit anul acesta.

”După doi ani de neîncasări, am început și noi anul acesta să ne redresăm puțin. Până acum sunt multe încasări pentru litoralul Mării Negre. Peste 80% din încasări de la 1 ianuarie sunt pentru litoralul nostru. S-au vândut concedii pentru Mamaia, Eforie Nord și Jupiter. Și acest război dintre Rusia și Ucraina ne-a afectat puțin. Oamenii sunt reticenți la aceste probleme, mai ales gorjenii. Se gândesc și pun în balanță atunci când se gândesc la plecări. Singurele pachete care sunt afectate sunt circuitele pe Ucraina. De asemenea, aveam pentru seniori un program superb, dar este suspendat acum”, a spus Dănăricu.

Cei care vor să depășească granița pot merge în Grecia, Turcia și Bulgaria. Pentru aceste trei destinații s-au făcut destul de multe rezervări, conform șefului agenției de turism din Târgu Jiu.

”Un câștig foarte mare este legat de programele pentru zonele exotice. Pentru vacanța de vară, deja s-au făcut rezervări masive pentru Turcia, Bulgaria și Grecia. De exemplu, prețul pentru Bulgaria pornește de la 250 de euro, cu transport propriu, cu 7 zile de cazare all-inclusiv. În Turcia, tariful este de 750 de euro cu avion inclus”, a mai spus Dănăricu. 

Vizualizări: 1,509

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: