Oferte de extrasezon la munte

Turiştii români profită din plin de zăpada numai bună pentru practicarea sporturilor de iarnă, dar şi de oferte. Suntem în extrasezon, iar cabanierii au pus la bătaie tarife chiar şi cu 50% mai mici faţă de primele două luni ale acestui an. Turiştii sunt încântaţi şi spun că aglomeraţia nu mai este aşa ca în vârf de sezon.

Cabanierii din staţiunea montană Rânca au pus la bătaie în extrasezon pachete turistice de nerefuzat. Unele tarife au scăzut cu aproape 50%, iar turiştii profită din plin de acest lucru. Pe lângă tarifele mici la cazare, oamenii se mai bucură încă de un strat de zăpadă ideal pentru practicarea sporturilor de iarnă. 

”Frumuseţea zonei şi zăpada multă normal că aduc şi turişti, pe lângă cei fidelizaţi de noi. Preţurile au scăzut cu până la 20% la noi, iar acolo unde au fost preţurile fixe, am băgat şi mic dejun. Adică dacă a fost 200 de lei o cameră, acum este 200 cu mic dejun inclus pentru două persoane. Deci, undeva la 120 de lei pentru o cameră dublă, eu cred că este un preţ foarte bun”, a spus Constantin Pănescu, liderul cabanierilor din Rânca.

Un alt cabanier vine cu alte oferte de nerefuzat. ”Tarifele sunt cuprinse undeva între 200-250 de lei pe noapte cu mic dejun inclus. În perioada de sezon, şi la noi tarifele sunt mai mari cu 25-50%, dar având în vedere că suntem în perioada de extrasezon, este un preţ corelat la costurile oferirii serviciilor”, a spus Adelin Maria.

Turiştii sunt cei mai avantajaţi de noile tarife, dar şi de faptul că staţiunile nu mai sunt aglomerate. Cornel merge des la munte pentru schi şi a venit de la Craiova pentru a profita de ofertele momentului.

”Tarifele au scăzut considerabil, inclusiv la cazare şi la servirea mesei. Condiţiile sunt bune şi pentru cazare şi pentru masă. Au scăzut cu cel puţin 30%, faţă de tarifele din sezon, cel puţin la cazare asta am observat”, a spus un turist.

Alţii spun că, pe lângă tarifele mici, lipsa aglomeraţiei este un alt motiv pentru care aleg perioada de extrasezon. ”Având în vedere că sunt aglomerată, am zis să-mi rup puţin din timp şi am zis să fac o vizită cu bebe şi cu fata mea cea mare. Am zis să-i aduc puţin, nefiind aşa aglomerat”, a mai declarat un turist.

Sezonul de schi ar urma să mai ţină circa o lună, asta în cazul în care condiţiile meteorologice vor permite menţinerea stratului de zăpadă.

Vizualizări: 793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: