Gorjenii îşi vând porcii pe Internet

Odată cu evoluţia tehnicii, evoluează şi marketingul. Aşa se face că şi crescătorii de porci se familiarizează cu Internetul. De la furaje si bălegar mai e doar un pas până la buzz, send şi available. Astfel, o parte din fermieri au renunţat să-şi plimbe porcii prin târgurile de animale şi doar cu un send postează pe Internet anunţuri de genul: vând porc la preţ atractiv! Site-urile sunt pline de astfel de anunţuri iar medicii veterinari aplaudă această  iniţiativă a negustorilor.

„Vând porci între 130-200 kg, preţ negociabil, pentru mai multe informaţii contactaţi-mă telefonic, preţ negociabil”. Aşa sună anunţul postat pe un site de anunţuri de către Viorel, un crescător de animale din Turceni, care a lăsat porcii în coteţ, a pus mâna pe şoricel şi a apăsat send. Cu o simplă comandă pe Internet, omul a reuşit în doar două săptămâni să vândă patru din cei cinci porci pe care îi avea de vânzare. „Am pus anunţul că vând porci pe Internet. Din cinci pe care îi aveam la vânzare, mi-a mai rămas numai unul din rasa marelui alb. M-au sunat multe persoane interesate. Mai bine pun anunţ pe Internet decât să mai merg cu ei prin târg, poate vând poate nu vând” , a spus acesta.

Medicii veterinari văd cu ochi buni acest tip de vânzare, prin intermediul Internetului şi spun că astfel se evită aglomeraţia din târgurile de animale. În plus, este evitat şi riscul ca animalul să contacteze anumite boli de la alte specii ”Din punctul nostru de vedere comercializarea animalelor prin această metodă este eficace mai ales pentru că nu mai este aşa multă aglomeraţie în târgurile de animale şi nu mai există riscul ca animalele nevândute să ducă în gospodării viruşi pe care  e posibil să îi ia de la alte specii de animale din târg”, a spus Constantin Mazilu, medic veterinar în carul Direcţiei Sanitar Veterinar Gorj. Cu toate acestea, veterinarii atrag atenţia cumpărătorilor că examenul trichineloscopic trebuie făcut chiar şi porcilor care sunt achiziţionaţi de pe Internet.

Vizualizări: 232

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: