Călinoiu despre planul lui Condescu: Cei mici sunt cumpăraţi de cei mari

Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu, a luat s-a poziţionat împotriva liderului Federaţiei Naţionale Mine Energie Marin Condescu şi a propunerilor acestuia pentru evitarea disponibilizărilor din minerit. După ce Călinoiu a declarat că nu colaborează cu Condescu, ieri a spus la Radio Infinit că planul social prezentat de sindicalist este făcut pe genunchi. Mai mult, Călinoiu sugerează că privatizarea a 10 procente din Electra, care să fie cumpărate de mineri este de fapt o afacere a lui Condescu.

„Un astfel de plan social nu se face pe genunchi”, spune şi preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, despre propunerile cu care vin sindicatele. Şeful judeţului ar fi vrut consultări între autorităţile judeţene, locale, parlamentari şi sindicate despre  problemele din minerit şi energie. "Trebuie consolidate locurile de muncă. Trebuie să găsim soluţii de reconversie socială, să nu ajungem ca-n 1996-2000, când oamenii au luat plăţi compensatorii, au cheltuit banii şi au rămas pe drumuri" spune Călinoiu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a mai spus că în cazul în care procente din Electra vor ajunge la mineri, cei care vor beneficia de acţiuni vor fi tot sindicaliştii din conducere. „Cei mari cumpără de la cei mici“, a spus Călinoiu.

În primul rând faptul că s-a ajuns în această situaţie  pentru că un asemenea plan social nu se face pe genunchi. Cât despre acest capital sub formă de privatizare este menită de a crea acţionari simbolici şi nu are un rol relevant privind deciziile luate în minerit, se creează posibilitatea ca cei mari să cumpere de la cei mici“.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: