Hoară: Nu este timp pentru greve sau pentru jocuri

Marcel Hoară, secretar de stat în Ministerul Economiei, a declarat pentru Radio Infinit că o grevă ar fi o greşeală. Democrat-liberalul precizează că apariţia celor două companii energetice Electra şi Hidroenergetica este o prioritate pe agenda ministrului Ion Ariton. Hoară spune, însă, că trebuie respectate procedurile legale şi aşteptat să se pronunţe justiţia, deşi, cei care au depus contestaţii, dorind să împiedice apariţia companiilor, sunt oamenii care au avut avantaje foarte mari de pe urma sistemului energetic.

 „Greva ar fi o greşeală“, spuen Haoră răspicat. „Nu este timp pentru greve sau pentru jocuri. În acelaşi timp trebuie să spun că şi pentru noi, ca şi pentru sindicatele din minerit companiile energetice sunt o prioritate şi ministrul Ariton a declarat-o în nenumărate rânduri, ca de altfel şi noi, membrii PDL Gorj şi ca partid de guvernământ. Sigur că în acelaşi timp trebuie respectate procedurile legale. Din fericire, spun eu în statul de drept nu mai putem interfera peste justiţie chiar dacă în situaţia de faţă şi eu consider că ceea ce se întâmplă în justiţie sunt nişte şicane făcute de un grup de persoane care au beneficiat mult de pe urma sistemului energetic şi şi-au atras avantaje personale foarte mari“. Hoară a mai spus că „Electra şi Hidroenergetica sunt o prioritate pentru România şi nu numai pentru România pentru că apariţia celor două companii ar stabiliza şi situaţia energetică din această zonă a Europei”.

Marcel Hoară comentează şi pe marginea declaraţiilor făcute, ieri, de liderul sindical Marin Condescu referitoare la faptul că există afacerişti care câştigă 1 milion de euro pe fiecare zi de întârziere a apariţiei Electra.

 „Într-adevăr există un grup important de persoane care joacă pe piaţă şi pe de altă parte există interese în interiorul sindicatelor Hidroelectrica, unde există avantaje materiale cu siguranţă foarte mari. Eu nu pot să cuantific aceste avantaje materiale obţinute de diverşi, dar în acelaşi timp aş putea cuantifica pierderile pe care România şi sistemul energetic românesc le are ca urmare a neapariţiei acestor companii şi nu vorbesc doar de pierderile pe termen scurt sau cele punctuale, ci de pierderile pe care România le are din perspectiva securităţii energetice”, a încheiat Hoară.

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: