Marius Boeriu face monografia DSP-ului

Marius Boeriu s-a apucat să scrie o monografie a Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj. A luat această iniţiativă pentru că niciun predecesor al său nu a făcut acest lucru. Monografia va conţine şi un istoric al afecţiunilor suferite de gorjeni, dar şi situaţia sistemului sanitar din Gorj. Cât despre costurile acestei monografi, Marius Boeriu, susţine că le va suporta din propriul buzunar. Boeriu crede că lucrarea va fi gata în trei ani.

Marius Boeriu s-a apucat de scris. Directorul DSP Gorj vrea să facă o monografie a instituţiei pe care o conduce. Directorul de la DSP, merge frecvent la Arhivele Naţionale ale Statului pentru a realiza această lucrare. „Niciun director nu a făcut măcar un istoric al acestei instituţii. Eu m-am gândit să scriu o monografie. Am găsit nişte informaţii, dar sunt incomplete şi m-am hotărât să iau legătura cu cineva de la Arhivele Naţionale ale Statului, pentru  a fi sigur că obţin informaţii corecte. Merg frecvent acolo, îmi conspectez, îmi fotocopiez anumite documente. Deja am început să scriu“, a declarat Boeriu.

În această lucrare Marius Boeriu s-a gândit să nu vorbească numai de istoria Direcţie de Sănătate Publică de la înfiinţare şi până în prezent ci şi de sistemul sanitar din Gorj cu bune şi rele. „Voi descrie activitatea acestei instituţii şi voi vorbi şi despre cei care au condus-o. O să prezint şi sistemul sanitar din trecut şi cel prezent, afecţiunile de care gorjenii suferă. O să scriu şi despre problemele şi lucrurile bune din sistemul de sănătate”, a mai spus directorul.

Cât despre finanţarea acestei lucrări, Marius Boeriu nici nu s-a gândit până acum la asta. „Nu am făcut un buget. Nici nu m-am gândit la bani. Pentru mine este o plăcere să scriu această monografie. Dacă va fi nevoie voi suporta din banii mei toate cheltuielile, nu din sponsorizări sau din bani publici”, a încheiat acesta.

Vizualizări: 169

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: