Incredibil: Telefoane și abonamente plătite de primărie, împărțite prin sat

A fost nevoie de un control al Curții de Conturi pentru a se descoperi cheltuielile foarte mari legate de telefonie la o primărie din județul Gorj. Analizând situația, actualul primar din comuna Ionești a depistat că, din cele aproape 50 de abonamente achitate cu bani din bugetul local, numai 15 sunt în primărie, restul au ajuns la diverse persoane din localitate.

Totul a pornit de la raportul Curții de Conturi care a dispus să fie imputată suma de 5.000 de lei, ceea ce reprezintă convorbiri depășite la abonamentele de telefonie mobilă încheiate de Primăria Ionești.

Mare i-a fost uimirea actualului primar să descopere faptul că predecesorul său a achiziționat 50 de abonamente, iar în primărie se folosesc numai 15. ”Am suspendat toate telefoanele. Nu este posibil să plătim 48 sau 50 de abonamente din bani publici, 15 sunt folosite în instituție, iar restul cine știe, pe la rudele și prietenii fostului primar. Nu am reușit să le identific. Este vorba de 2 loturi de abonamente în valoare de 2.200 de lei până în luna iulie și apoi scad la jumătate pentru încă un an”, a declarat primarul din Ionești, Sorin Lambu.

Primăria a achiziționat și telefoane scumpe, dar nu se știe pentru cine. „Nu știu la cine sunt. Este și un abonament TV încheiat de primărie, facilitate de care primăria nu beneficiază. În contextul în care au fost depășite convorbirile și nu știu unde sunt fizic aceste telefoane, le-am suspendat pe toate. Nu știu efectiv de la cine să le recuperez“, a spus Lambu.

Primarul de la Ionești este decis să îl acționeze în instanță pe fostul primar pentru că a lăsat primăria în sărăcie. ”Asta este una dintre probleme, dar avem multe și dosare pentru întârzieri de plată. În baza raportului Curții de Conturi o să-l acționez în instanță pe fostul primar pentru recuperarea sumei de 1.000.000 de lei. Este vorba de penalități de întârziere la plata diferitelor lucrări, cum ar fi la sistemul de alimentare cu apă, la drumuri, la firme de telefonie și multe altele. Suntem cu banii pe fundul sacului și trebuie să recuperez cumva această sumă”, a mai spus Sorin Lambu.

Vizualizări: 5,444

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: