Gorjenii nu îşi asigură locuinţele, chiar dacă este obligatoriu

Gorjenii nu se încumetă să îşi asigure locuinţa împotriva calamităţilor naturale, cel puţin asta susţin reprezentanţii companiilor de asigurări. Din 15 iulie, când a fost introdusă obligativitatea încheierii acestei poliţe, doar câteva zeci de gorjeni s-au prezentat la societăţile de asigurări.

Asigurarea obligatorie a locuinţei în caz inundaţii, cutremur sau alunecări de teren a devenit obligatorie în urmă cu două săptămâni. Pentru asta este necesară încheierea unei poliţe în valoare de minim 10 euro, respectiv 20 de euro în funcţie de tipul locuinţei. Companiile de asigurare se plâng că nu au reuşit să încheie decât câteva zeci de astfel de contracte. “ Societatea noastră a încheiat doar 20 de poliţe. Este tipic lumii în care trăim. Oamenii nu se gândesc la importanţa pe care o are această asigurare. Mă aştept totuşi să crească numărul poliţelor încheiate  pe ultima sută de metri, dat fiind faptul că aceste asigurări sunt obligatorii”, a precizat Claudiu Bobei, director societate de asigurări.

Există societăţi în acest domeniu care oferă asigurarea obligatorie a locuinţei împotriva  dezastrelor în acelaşi pachet cu asigurarea RCA.

Gorjenii mai au la dispoziţie cinci luni pentru a încheia această poliţă. Pentru asistaţii sociali primele de asigurare vor fi plătite de către administraţii, din bugetele locale. Societăţile nu încheie poliţe pentru proprietarii locuinţelor cu risc seismic ridicat sau celor care au fost afectaţi de inundaţii. Poliţa are valabilitate de un an, iar suma asigurată pe care proprietarul o poate primi în cazul producerii unor dezastre naturale este de 10.000 de euro, respectiv 20.000 de euro.

Vizualizări: 108

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: