Gorjenii nu mai vor să stea la bloc. Casele de la țară sunt la mare căutare

Tot mai mulți gorjeni renunță la viața agitată de la bloc și vor să se mute la țară. Deși prețurile la imobiliare au crescut foarte mult în ultimii ani, se pare că acest lucru nu contează pentru cei care caută o viață de calitate la sat. Cele mai căutate zone sunt cele apropiate de orașe, dar care au utilități și infrastructură.

Comuna Arcani se numără în topul locațiilor preferate de gorjenii care vor să se mute la sat.

”Încă mai avem în comună case de vânzare. Spun încă, pentru că în ultimii ani s-au vândut foarte multe imobile, în ciuda faptului că prețurile au crescut foarte mult, aș putea spune că au explodat. Pe noi ne bucură acest lucru pentru că populația crește. Oamenii care au părăsit apartamentele și s-au mutat la noi în comună au căutat în primul rând utilități, drumuri asfaltate, zonă liniștită, dar și calitate pentru viață. Faptul că localitatea este și aproape de Târgu-Jiu a constituit un avantaj. În ultimii cinci ani s-a văzut acest fenomen, că până atunci nu venea nimeni măcar să întrebe”, a declarat primarul Daniel Coiculescu.

Casele se vând foarte bine și în comuna Cătunele, în apropiere de Motru. ”Sunt foarte puține case la vânzare în acest moment, pentru că s-au tot vândut, sunt foarte mulți cumpărători și nu sunt case câți clienți ar fi. Noi suntem vecini cu municipiul Motru și de aceea se caută. Cum apare câte o casă la vânzare se și vinde, chiar dacă prețurile sunt foarte mari. Se caută și așa, pentru că oamenii au toate condițiile. De exemplu, o casă la mine în comună pleacă de undeva de la 50.000 de euro și ajunge chiar la 70.000 de euro”, a declarat Florinel Țuilă, primarul din comuna Cătunele.

Și autoritățile locale din comuna Hurezani au observat în ultimii ani o migrație a oamenilor de la oraș la sat. ”Se caută foarte bine casele la noi în comună. În satele unde nu avem utilități nu prea merg vânzările, în schimb la drumul principal sunt foarte mulți cumpărători. Mulți s-au săturat de oraș și vor să trăiască liniștiți la sat. Până acum oamenii fugeau la oraș, dar se pare că revin la țară”, a spus primarul din Hurezani, Ion Mândruț.

Se caută și casele din oraș. De exemplu în municipiul Târgu-Jiu, prețul unei case pleacă de la 70.000 de euro și poate ajunge chiar la 200.000 de euro în funcție de zonă, mărime și îmbunătățiri.

Vizualizări: 11,034

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: