Angajat al Termocentralei Ișalnița: ”Probabil au un ordin de undeva!”

Angajații de la Termocentrala Ișalnița amenință cu noi proteste pentru a obține deblocarea aplicării Legii 197/2021, cu privire la reducerea vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor. Toți salariații din cadrul Complexului Energetic Oltenia, mai ales cei din producție, își doresc să iasă mai devreme la pensie, tocmai pentru faptul că lucrează în condiții grele. Cei din Dolj vor recunoașterea condițiilor speciale de muncă pentru perioada 2001-2021.

Unul dintre angajații Termocentralei Ișalnița, Nicușor Văduva, spune că cei de la Casele de Pensii refuză în masă dosarele de pensionare ale minerilor și energeticienilor. Acesta a mai declarat faptul că cel mai probabil este un ordin dat, tocmai pentru a nu fi acceptate dosarele, iar salariații să fie respinși pentru a ieși la pensie.

”Perioada 2001-2021 să fie recunoscută  ca activitate desfășurată în condiții speciale. Aici cred că s-a făcut o confuzie sau intenționat. Casele de Pensii refuză dosarele și dau respingere la colegii noștri care și-au depus dosarele, pe motiv că noi nu am lucrat în condiții speciale. Este vorba să ne ia în considerarea activitățile, nu condițiile speciale. Noi am înțeles că va fi foarte greu pentru companie să suporte contribuțiile pentru perioada 2001-2021. Când s-a lucrat în comisii și până ca legea să ajungă la vot, am acceptat să ne ia în considerare activitatea. Practic, fiecărui angajat, în funcție de cât a contribuit de-a lungul anilor, să i se calculeze pensia. Noi am acceptat să nu ni se plătească contribuțiile din urmă, tocmai pentru a ne încadra în condiții speciale. Casele de Pensii probabil au un ordin de la noi, dar numai la noi în Oltenia”, a spus Nicușor Văduva, la Radio Infinit.

Instanțele din Hunedoara, Mehedinți și Suceava le-au dat câștig minerilor și energeticienilor, iar cele din Gorj și Dolj au respins dosarele.

Vizualizări: 3,584

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: