Gorjenii, preferați de spanioli pentru culesul căpșunilor

Spaniolii caută olteni să lucreze în agricultură, în special la cules de căpșuni. Peste 100 de gorjeni au participat vineri la selecția care s-a desfășurat la Craiova. Cei mai mulţi dintre ei au fost acceptați, asta pentru că au mai lucrat în Spania, iar acest lucru a constituit un avantaj.

Un angajator din Spania are nevoie de peste 1.100 de români pentru muncă în agricultură. Numai din zona Olteniei ar trebui recrutați aproximativ 450 de căpșunari. Din Gorj peste 100 de persoane s-au arătat interesate de locurile de muncă din Spania și vineri au participat la selecție. „Am dat și noi invitații celor care au solicitat un loc de muncă în Spania în agricultură. Din județul Gorj am trimis la preselecție  112 persoane. Din informațiile pe care le am o mare parte din aceștia au fost selectați. Mai mult decât atât, majoritatea sunt gorjeni”, a declarat purtătorul de cuvânt al AJOFM Gorj.

Pentru angajatorii străini nu a contat dacă cei care vor să culeagă căpșuni au pregătire în domeniul agricol sau cunosc limba, ci să fi mai lucrat în Spania. „La această selecție, care s-a organizat acum pentru Spania, se caută peste 400 de persoane pentru agricultură. Prioritate a avut personalul cu permis de muncă în Spania, deci cei care au mai lucrat și aveau carte verde, adică cei care au lucrat cu contract de muncă în Spania”, a declarat Anamaria Niculescu, inspector AJOFM Gorj.

Anul trecut 160 de gorjeni au fost la cules de căpșuni în Spania prin Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă. Anul acesta, gorjenii primesc aproximativ 38 de euro pe zi.

Vizualizări: 164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: