Gorjenii s-au înghesuit la fasole şi cârnaţi

La manifestările organizate de autorităţi în Piaţa Prefecturii n-a fost niciun târgujian. În schimb, aceştia s-au îngrămădit să prindă o porţie de fasole cu cârnaţi şi vin fiert, împărţite de primărie la un restaurant din oraş. Cei care au trecut prin Piaţa Prefecturii au avut un deja-vu. Aceleaşi figuri, aceleaşi discursuri evocatoare şi aceeaşi ceremonie, ca şi în anii precedenţi.

Târgujienii nu au participat in acest an la manifestările dedicate Zilei de 1 Decembrie, aşa că autorităţile şi-au rostit alocuţiunile doar în faţa angajaţilor instituţiilor publice. Cei prezenţi, au ascultat discursurile autorităţilor, aceleaşi ca si in anii anteriori şi tot citite de pe foi.

De ani buni, Ziua Naţională a României se desfăşoară pe acelaşi calapod la Târgu Jiu. Alocuţiuni rostite de şefii judeţului, slujba religioasă şi bineînţeles, parada militară.

Înghesuială mare a fost însă la cârnaţii şi fasolea oferite de municipalitate după încheierea manifestărilor. Aproape 1700 de persoane s-au dus la restaurantul unde s-a împărţit mâncarea. Edilul mărturiseşte că a pregătit un număr de porţii dublu faţă de anul trecut. “Ne-am pregătit, conform tradiţiei, şi în acest an cu fasole şi cârnat şi cu un vin fiert pentru toţi târgujienii. Numărul de persoane este foarte mare, dublu faţă de anul trecut. Oamenii trebuie să simtă că este 1 Decembrie şi ne bucurăm că le putem face o bucurie”, spune Florin Cârciumaru, primarul oraşului Târgu Jiu.

Zgribuliţi de frig, oamenii au savurat vinul fiert, însă nici gustarea nu a fost mai prejos.

Vizualizări: 194

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: