Gorjul a raportat doar 252 de gorjeni plecaţi în străinătate

Biroul de presă al Instituţiei Prefectului a dat publicităţii un comunicat de presă în care a prezentat ce date au fost transmise guvernului pentru actualizarea listelor electorale. În comunicat se arată că în Gorj au fost identificate 4.517 persoane cu acte de identitate expirate, dar se precizează că există bază legală pentru înscrierea acestora în listele electorale permanente. "La data de 10.07.2012 la nivelul judeţului Gorj figurau în listele electorale permanente un număr de 4517 persoane cu acte de identitate expirate. Aceste persoane se află pe listele electorale permanente potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 370/2004", se arată în comunicat.

În comunicat se arată că "Autorităţile locale au comunicat un număr de 252 persoane cu reşedinţa în străinătate, cu privire la care instituţia noastră nu poate efectua verificări privind veridicitatea acestor date. Aceste persoane se află pe listele electorale permanente potrivit prevederilor art.2 alin (1) lit. c) din Legea nr. 370/2004".

Pe listele electorale au mai fost identificate 77 persoane decedate, 3 persoane care şi-au pierdut dreptul de a vota, 4 persoane care au obţinut statutul de cetăţean român cu domiciliul în străinătate şi o persoană care şi-a pierdut cetăţenia română. Doar acestea nu aveau ce căuta pe listele electorale permanente valabile la referendumul din 29 iulie.

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: