Gorjul are prefect nou

Victor Banţa a primit vestea schimbării sale din funcţia de prefect de pe internet. Acesta a aflat că a devenit inspector guvernamental accesând pagina de internet a Guvernului, la cabinetul de la Prefectură nefiindu-i trimis vreun document oficial. Victor Banţa urmează să predea azi mandatul de prefect, pentru ca de luni să devină oficial inspector guvernamental.

Odată cu Banţa se pregătesc să plece de la Prefectură, de fapt de la Cancelaria Prefectului, şi „fetele lui Banţa”, cele trei colaboratoare ale acestuia declarând ieri că şi-au făcut deja bagajele.

Ion Florescu va fi instalat azi oficial în postul de prefect al judeţului. Doi secretari de stat sunt aşteptaţi în jurul prânzului să sosească la Târgu Jiu şi să aducă aici hotărârea de guvern prin care Banţa este eliberat din funcţie, dar şi pe cea prin care Florescu devine prefect. Acesta ne-a declarat că publicarea hotărârii de guvern pe pagina de internet a executivului este o dovadă suficientă că schimbarea se produce şi la Gorj. Documentul respectiv îi conferă lui Florescu calitatea de prefect „cu caracter temporar”, semn că fostul senator va trebui să susţină un concurs pentru a deveni înalt funcţionar public şi, mai apoi, prefect cu acte în regulă.

Noul prefect a fost până decurând vicepreşedinte al PSD Gorj, acesta autosuspendându-se din partid pentru a putea fi numit în funcţia în care este instalat azi. Dacă instalarea de azi mai întârzia vreo două săptămâni, Florescu putea să îşi intre în pâine chiar pe 20 martie, când îşi aniversează ziua de naştere. Acesta împlineşte atunci 59 de ani. Anterior, între 1995 şi 1996, Florescu a fost subprefect de Gorj, după ce, până atunci fusese lider sindical. El a intrat atunci în politică, devenind, pe rând, şi senator şi deputat, dar şi şef de direcţie în cadrul Consiliului Judeţean. La ceremonia de instalare de azi sunt aşteptaţi şefi ai instituţiilor deconcetrate din judeţ, directori de societăţi, dar şi politicieni sau foşti prefecţi ai judeţului, printre cei care nu au primit o invitaţie fiind Pantelimon Manta, după cum am aflat în cursul serii trecute.

Vizualizări: 89

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: