Gorjul cere două milioane de lei după inundații

Raportul privind pagubele produse de inundațiile ce au avut loc la începutul lunii ianuarie 2021 în județul Gorj a fost finalizat. Din cele 26 de localități afectate, pentru 16 dintre ele s-a încheiat evaluarea, cele mai mari probleme fiind pe partea de infrastructură. Sunt și câteva drumuri județene afectate.

Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj, Corina Belteu, spune că este vorba despre o sumă de peste 2 milioane de lei, bani ce vor fi ceruți de la Guvern pentru refacerea infrastructurii. Pe lângă cele 16 UAT-uri pentru care s-a finalizat deja raportul, alte 10 urmează să fie evaluate în perioada următoare pentru a se stabili cu exactitate suma.

”S-a finalizat o parte din evaluarea pagubelor produse de inundațiile din județul Gorj. Avem 16 UAT-uri afectate de inundații, în special pe infrastructură. De asemenea, și pe parte de Consiliul Județean sunt câteva drumuri afectate. S-a finalizat raportul și s-a trecut prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență. Avem o hotărâre în care s-au stabilit sumele pe care le vom cere pentru aceste pagube, fiind vorba despre 21.489.000 de lei. Vom face proiect de hotărâre de Guvern și vom cere acești bani. Suma este pentru cele 16 UAT-uri și pentru Consiliul Județean. Mai avem încă 10 UAT-uri pentru care vom vedea ce sume se vor solicita”, a spus Corina Belteu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Gorj.

Cele mai afectate localități au fost Padeș, Peștișani, Runcu și Telești.

Vizualizări: 622

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: