Salariu de invidiat la o instituție care nu se omoară cu munca

Un angajat al Direcției Județene pentru Sport și Tineret Gorj a câștigat în instanță un salariu de mai bine de 6.000 de lei, la care se adaugă un spor de condiții vătămătoare de alte câteva sute de lei.

Despre angajații din această instituție din subordinea Ministerului Sportului s-a crezut mult timp că au unele dintre cele mai mici lefuri de bugetari. Unul dintre angajați a obținut însă în instanță un salariu care cu siguranță stârnește invidia colegilor.

Cererea a fost introdusă, în vară, pe rolul Tribunalului Gorj. După trei termene, instanța s-a pronunțat asupra speței. „Admite cererea. Obligă pârâta Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj la emiterea unei decizii de stabilire a salariului reclamantei la nivelul maxim de bază brut existent în plată în cadrul altor instituţii similare aflate şi ele în subordinea aceluiaşi ordonator de credite - Ministerul Tineretului şi Sportului şi anume la nivelul sumei de 6.108 lei salariu aferent funcţiei de consilier clasa I, grad profesional superior, gradaţia 5, începând cu data de 01.07.2018. Obligă pârâta Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj la plata diferenţelor salariale rezultate din data de 01.07.2018, sume ce vor fi actualizate cu coeficientul de inflaţie până la data plăţii efective şi la plata dobânzii legale aferente”, a decis, zilele trecute, Tribunalul Gorj.

În același timp, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj a fost obligată la emiterea unei decizii prin care să acorde reclamantei sporul pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă, în procent de 15% din salariu de bază.

„Obligă pârâta Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj la plata diferenţelor salariale rezultate din aplicarea sporului pentru condiţii periculoase sau vătămătoare de muncă în procent de 15% din salariu de bază, începând cu data de 16.03.2020 sume ce vor fi actualizate cu coeficientul de inflaţie până la data plăţii efective şi la plata dobânzii legale aferente. Obligă pârâţii la plata sumei de 1.990 lei cheltuieli de judecată către reclamantă. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Gorj”, a decis instanța.

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Gorj asigură implementarea la nivel județean a strategiei și politicilor guvernului în domeniile sportului și tineretului. 

Vizualizări: 4,077

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: