Gorjul mai dă şi campioni

Pasiune, determinare şi foarte multă muncă. Acestea sunt ingredientele necesare pentru a crea campioni. Atletul Alexandru Dobriţescu ne-a dovedit asta după ce a reuşit sa iasă campion naţional la grupa de juniori 2 în proba de 5.000 de metri. Antrenorul său, Ion Bură, povesteşte că i-a fost greu să-l convingă să se apuce de sportul care cere sacrificii enorme şi oferă puţine recompense.

Atletismul gorjean încă mai produce campioni! Ultimul dintre ei este Alexandru Dobriţescu, un tânăr care şi-a văzut primul vis împlinit. A ieşit campion naţional în proba de 5.000 de metri şi îşi afişează cu mândrie medalia de aur primită la Bucureşti.

Cel mai bun rezultat din carieră !

Alexandru era extrem de fericit după cel mai bun rezultat al său într-o probă individuală. „Mă simt foarte bine. A fost un concurs greu dar m-am pregătit din greu pentru acest concurs. Am primit o medalie de aur, un tricou de campion şi un trofeu. Pe lângă ce mai primesc şi de la club e de ajuns. Săptămâna viitoare voi merge la Bucureşti la Campionatul Naţional de Seniori şi Tineret şi voi face o cursă de 1.500 de metri” spune atletul descoperit de Ion Bură în comuna Prigoria. „Când era în clasa a 7-a l-am descoperit la Prigoria şi este singurul care a rezistat din elevii de acolo. A mai fost vicecampion la individual şi campion cu echipa dar de data asta a reuşit mai mult şi sper să aibă şi rezultate la nivel internaţional”, spune Bură.

„Este un copil deosebit, printre fruntaşi la învăţătură. Mi-a fost mai greu să-l fac să înţeleagă că atletismul e un sport în care te lupţi mai mult cu tine şi performanţa ţi-o apreciezi tu singur. Prin rezultatele obţinute destul de repede, a muncit şi mai mult şi a cules roadele pregătirii sale” 

Ion Bură, antrenor CS Pandurii

Vizualizări: 106

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: