Gorun a dat titlul de Honoris Causa, rectorul a fost spectator

Taragotistul Dumitru Fărcaş a primit titlul de Doctor Honoris Causa la Târgu Jiu. Ieri au fost decernate şi Premiile Universităţii ”Constantin Brâncuşi”. Cel care a acordat aceste distincţii reprezentanţilor autorităţilor locale, cadrelor didactice sau studenţilor a fost fostul rector Adrian Gorun, în timp ce rectorul ales a avut asigurat un loc în sală. Printre cei care au primit premii se numără profesorii şi asistenţii universitari Luminiţa Popescu, Diaconu Bogdan sau studenţii Mihaela Ciorei şi Flavius Marcău.

Fostul rector al UCB din Târgu Jiu, Adrian Gorun, nu a mai aşteptat ca decanul Moise Bojincă, ales în scrutinul din 19 martie, să fie confirmat în funcţia de rector şi a decernat Premiile UCB. Dosarul aferent alegerilor, în vederea emiterii Ordinului de Ministru, va fi trimis azi, 23 martie, la Bucureşti.

Premii pentru cei mai buni

Tot ieri au fost acordate Premiile Universității pentru anul 2011, pentru cadrele didactice și studenții ce au obținut performante în anul 2011. Premiul de excelență pentru inegalabila activitate de solist instrumentist şi pentru promovarea tradițiilor populare româneşti a fost acordat lui Dumitru Fărcaş. În discursul său a amintit de sculptorul Constantin Brâncuși, care a fost un model pentru acesta. ”Marele merit, aş spune eu din viţa mea a fost primul învățător al satului meu, Groşii şi marii dascăli ai Liceului de Muzică din Cluj. Nu este ușor deloc să ajungi la o mare performanță. M-am gândit imediat la un copil de ţăran de aici din Hobița, care a cântat în frunză, a cântat cu fluierul şi a plecat şi a plecat să se desăvârșească prima dată la București și apoi la Paris”, spune Dumitru Fărcaş.

De asemenea, au primit premii Florin Cârciumaru, primarul municipiului Târgu Jiu, și Ion Călinoiu, președintele Consiliului Județean Gorj, precum și antrenorul echipei de fotbal Pandurii, Petre Grigoraș. Premiul UCB pentru cea mai bună performanță în cercetarea ştiinţifică a fost acordat decanului Facultăţii de Inginerie Luminiţa Popescu. Adrian Gorun le-a oferit distincţii şi universitarilor Bogdan Diaconu şi Dragoş Covei, precum şi studenţilor Flavius Marcău şi Mihaela Ciorei. Premiul UCB pentru contribuţii la creşterea vizibilităţii şi prestigiului Universităţii „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu a fost acordat studenţilor Claudiu Marin, Bianca Alexandrescu, Iulia Buncilă, Virginia Vătuiu, Gheorghe Roşioru şi Crina Sîrbu.

LIPSĂ

De la acest eveniment, care fusese planificat inițial pentru data de 12 februarie, înainte de primul tur de scrutin, la care a participat inclusiv actualul președinte al Senatului au lipsit însă cadrele didactice cu care Adrian Gorun este în conflict. Accesul s-a făcut pe bază de invitații.

”Dumitru Fărcaș este omul care cuprinde între aripile sufletului toată Transilvania. Cartea de vizită a marelui artist este impresionantă, numele și renumele lui depășind granițele lumii”

Adrian Gorun

Vizualizări: 218

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: