Gorun: Sorin Purec va face plângere, mandatul lui nu poate înceta

Scandalurile sunt departe de a fi stinse în Universitatea “Constantin Brâncuși”, din Târgu Jiu. Fostul rector Sorin Purec vrea să revină în fruntea unității de învățământ și, pentru asta, se va adresa instanței de judecată. Dezvăluirea a fost făcută de Adrian Gorun, fostul președinte al Senatului UCB. Acesta a declarat că mandatul de rector al lui Sorin Purec nu ar fi încetat odată cu revenirea Luminiței Popescu pe această funcție.

Sorin Purec a câștigat postul prin concurs și mandatul său nu poate înceta de drept, a adăugat Gorun, într-o emisiune la Tele3.

„Luminița Popescu a sigilat biroul lui Purec deși acesta avea și bunuri personale în birou. A confiscat ștampila, a pus ștampila pe diverse decizii. Lui Purec nu are cum să-i înceteze de drept mandatul. Cum să înceteze? Mandatul lui nu poate înceta. Eventual emis ordin prin care Ministerul ar fi retractat ordinul anterior. E confirmat Purec prin ordin care nu a fost retractat. Purec se va adresa, prin instanțele penale, Parchetului pentru a demonstra acest abuz”, a declarat Adrian Gorun, fost președinte al Senatului UCB.

Luminița Popescu a revenit în fruntea UCB după un proces ce s-a întins pe câțiva ani cu Universitatea și cu Ministerul Educației. A câștigat revenirea pe post în instanța de judecată și a fost emis ordin de ministru pentru numirea ei în funcția de rector. Înaintea sa, funcția de rector a fost ocupată de Sorin Purec.

Vizualizări: 1,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: