Grădină cu căpşuni în curtea Centrului Maternal

Copiii care frecventează Centrul de Zi şi micuţii asistaţi împreună mamele lor în Centrul Maternal au posibilitatea de a culege căpşuni la sfârşitul toamnei din grădina proprie. Încă din primăvară angajaţii instituţiei au plantat căpşuni printre panourile solare, iar în momentul de faţă se aşteaptă o nouă recoltă.

Conducerea Centrului Maternal din Târgu Jiu a găsit o metodă inedită să valorifice terenului dintre panourile solare amplasate în curtea instituţiei. Încă din primăvară au plantat căpşuni, iar soiul respectiv este unul care rodeşte pe parcursul unui an întreg. „Zona unde sunt panourile solare am împrejmuit-o. Era griblură, am dat-o la o parte şi am plantat căpşuni. Cultura este în primul an. Am plantat căpşunile în primăvară, însă este un soi care fac fructe tot anul. Veţi vedea că va cădea zăpada şi vom avea căpşuni înflorite”, a declarat Sorin Braia, şeful Centrului Maternal.

În fiecare zi, copiii instituţionalizaţi vin să vadă dacă s-au mai copt căpşunele. „Aşteptăm să se coacă o cantitate mai mare pentru a le putem oferi copiilor la masă. Ei nu au răbdare şi cum se coace câte una vin şi ne anunţă că s-au făcut căpşunile”, a mai precizat Sorin Braia. Dacă minorii de la Centrul de Zi şi cei din Centrul Maternal sunt cei care ţin evidenţa fructelor, mamele instituţionalizate se implică în agricultură. „Nu numai noi de ocupăm de grădinărit şi de spaţiile verzi. Mamele din centru ne cer să le lăsăm pe ele să plivească iarba şi să aibă grijă de flori. Le place să se implice în agricultură. Ne pun întrebări despre soiul de căpşuni plantat şi chiar îşi fac planuri de viitor. Foarte multe spun că atunci când vor avea casa lor îşi vor planta căpşuni şi vor amenaja o grădină de flori”, a declarat Sorin Braia. Centrul de Zi este frecventat de 22 de minori, iar la Centrul Maternal sunt găzduite 5 mame cu 6 copii.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: