Verificări la Primăria Drăguţeşti după modificarea Registrului Agricol

Un localnic din comuna Drăguţeşti sesizat ieri redacţia Pandurul de faptul că angajaţii primăriei „l-au şters” în mod abuziv din Registrul Agricol deşi acesta obţinute o poziţie de rol încă din anul 2010. Bărbatul povesteşte că a devenit unic moştenitor după ce tatăl său a decedat, preluând poziţia de rol a acestuia. Reprezentanţii primăriei Drăguţeşti spun că vor analiza cu atenţie documentele şi, dacă funcţionarii vor fi găsiţi vinovaţi de această situaţie, vor fi aspru sancţionaţi.

Ion Alin Şendroiu a devenit unic moştenitor peste un imobil şi nişte terenuri în satul Cârbeşti, comuna Drăguţeşti, în anul 2010, când tatăl acestuia a decedat, fiind de altfel şi singurul copil. Tot în anul 2010, pe baza documentelor emise de către primăria Drăguţeşti, bărbatul a dezbătut succesiunea şi a obţinut titlul de unic moştenitor. „Certificatul l-am obţinut în baza documentelor emise de primărie. În acelaşi an cu moartea tatălui am dus certificatul la primărie şi am preluat poziţia de rol în Registrul Agricol şi Registrul Fiscal, devenind astfel plătitor de taxe şi impozite peste aceste bunuri. Menţionez că în anul 2010, 2011, 2012 şi 2013 am plătit impozitele figurând la poziţia 1.727 în Registrul Agricol”, a declarat Ion Alin Şendroiu.

„Şters” cu corectorul din Registrul Agricol

Nu mică i-a fost mirarea bărbatului când anul acesta a constatat că nu mai figurează în Registrul Agricol, iar angajaţii primăriei au refuzat să-i dea vreo explicaţie. Bărbatul susţine că numele lui apare „şters” cu corectorul în Registrul primăriei, în locul lui figurând acum bunicul acestuia, decedat de 40 de ani. „În februarie anul acesta am mers să plătesc din nou impozitul voind să beneficiez de reducerea aceea de 10% şi m-am trezit că nu mai am poziţia de rol. Am fost şters cu corectorul şi acum apare bunicul meu care e mort de 40 de ani. Am fost la secretarul primăriei, a văzut că apar modificări, ştersături şi a chemat referentul, l-a certat de faţă cu mine şi în data de 27.02 2014 m-a pus să fac o cerere, că a zis că doar aşa poate îndrepta eroarea. Nici până în ziua de azi nu mi s-a explicat de ce nu mai am poziţia de rol”, a declarat Ion Alin Şendroiu.

Bărbatul crede că de vină pentru această situaţie ar fi o mătuşă din partea tatălui care ar fi pus presiune pe angajaţii primăriei să modifice Registrul Agricol, nemulţumită fiind de faptul că el este singurul moştenitor. „Eu nu am trăit cu tatăl meu, el mi-a plătit pensie alimentară cât am fost copil şi sora lui crede că dacă mi-a dat pensie nu mai am niciun drept, dar nici nu a atacat în instanţă certificatul de moştenire”, a precizat Şendroiu.

Reprezentanţii primăriei Drăguţeşti au luat ieri la cunoştinţă de acest fapt şi spun că, după ce vor fi analizate toate documentele legate de acest aspect, vinovaţii vor plăti. „În acest moment se fac verificări la toate documentele depuse de dumnealui la primărie. Dacă are dreptate voi sancţiona aspru angajaţii primăriei şi îmi voi cere scuze public, dar există posibilitatea ca în certificatul lui să nu fie declarat imobilul”, a declarat Vasile Moşoiu, primarul comunei Drăguţeşti.

Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: