Zeci de ”eroi în pandemie” riscă să rămână fără slujba din spitalul județean

Situație incertă pentru zeci de angajați ai Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu! Este vorba despre acele persoane care au fost încadrate în câmpul muncii în perioada pandemiei de Covid 19, cei numiți atunci ”eroi” pentru că ei erau cei care interacționau cu pacienții bolnavi. Deși există o lege care permite angajarea acestor persoane, pe perioadă nedeterminată, conducerea unității medicale ezită să treacă la fapte. Motivul?! Nu are rost angajarea definitivă a zeci de oameni în departamente care în aproximativ două săptămâni vor fi desființate. 


Drept exemplu în acest sens poate fi luată secția ATI Covid. Potrivit unui comunicat emis de SJU Târgu Jiu, există și norocoși. Pentru 22 din cei 86 de angajați, va fi organizat examen. Dar restul?


„În ședința Comitetului Director al Spitalului Județean de Urgență Târgu-Jiu, care a avut loc astăzi, 23 mai 2022, a fost aprobată demararea procedurii de organizare a examenelor de ocupare a 22 de posturi vacante în statul de funcții și ocupate în prezent de personal angajat în perioada stării de alertă sau a situațiilor de risc epidemiologic și biologic, potrivit Legii 70/2022.  


Este vorba despre un post de medic specialist, 10 posturi de asistenți medicali, 8 posturi de brancardieri și 3 posturi de șofer autosanitară. Aceste examene vor avea loc în perioada imediat următoare. 


În ceea ce îi privește pe cei 64 de angajați, Comitetul Director nu a aprobat demararea procedurii de organizare a examenelor, întrucât aceștia ocupă posturi temporar vacante în cadrul unor structuri nou create (temporare)”. 


Spitalul, acționat în instanță 


Conducerea Spitalului Județean are termen limită de organiza examen pentru cei 64 de angajați până în data de 7 iunie. În caz contrar, cu toții vor pleca acasă, pentru că le expiră contractele semnate la început de pandemie. Liderul Sanitas Gorj, Valentin Popa, susține că oamenii sunt pregătiți să acționeze în instanță unitatea spitalicească. 


„Spitalul are obligația legală să organizeze examen. Fiecare angajat va da examen pe postul lui. Dacă secția în care lucrează se va desființa, atunci angajatul respectiv rămâne la dispoziția unității. Este vorba despre oameni tineri, care s-au angajat într-o perioadă critică pentru toată lumea, nu-i putem trimite acasă. Dacă în toamnă ne confruntăm cu un nou val de Covid 19, ce facem, angajăm alții?!”, a afirmat Valentin Popa. 


Această situație în care se află Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu nu este singulară în țară. Deja au fost cazuri în care managerii au luat decizia de a nu angaja tot personalul contractat în pandemie, motivând, printre altele, că nu au bugetul necesar, asta în condițiile în care bugetul se aprobă la început de an.

Vizualizări: 2,613

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: