Grădiniţă din Târgu Jiu, mutată într-o centrală termică

Circa 80 de preşcolari din Târgu Jiu ar putea studia din toamnă într-o nouă grădiniţă. Primăria Târgu Jiu a alocat fondurile necesare pentru amenajarea unei grădiniţe într-o fostă centrală termică din zona 1 Mai, unde să fie transferaţi micuţii de la Grădiniţa nr.15 din strada 11 Iunie, clădire pentru care municipalitatea plăteşte chirie de ani buni.

Noua grădiniţă din zona 1 Mai Vest va fi una modernă şi mult mai mare decât cea de pe strada 11 Iunie. Va dispune de încăperi suplimentare ce vor permite inclusiv înfiinţarea unei biblioteci. Noua grădiniţă va funcţiona în vecinătatea Grădiniţei „Constantin Brâncuşi”. Accesul se va face atât dinspre strada 11 Iunie, cât şi din cartierul 1 Mai Vest. „În acest an vom finaliza aceste lucrări. Avem o fostă centrală unde vom încerca, facem toate demersurile, ca la 1 septembrie să mutăm grădiniţa care astăzi funcţionează într-un spaţiu privat în spaţiul pe care noi îl amenajăm în acest sens”, a declarat Marcel Romanescu, primarul municipiului Târgu Jiu.  

Investiţia a fost estimată la 450 mii lei. Trei săli de clasă vor fi amenajate în centrala termică, pentru un număr total de 80 de preşcolari. Va fi o grădiniţă cu program normal. „Sunt condiţii clar superioare. Grădiniţa existentă avea o suprafaţă de aproximativ 400 metri pătraţi. Imobilul în care se vor muta are o suprafaţă de 600 metri pătraţi. Se vor realiza şi noi funcţiuni, spaţii destinate personalului didactic, curtea aferentă e pe domeniul public al municipiului şi curtea interioară va fi, practic, o prelungire a incintei de la Grădiniţa «Constantin Brâncuşi»”, a precizat Raul Chiriac, şeful Serviciului Investiţii din Primăria Târgu Jiu.

Primăria Târgu Jiu a plătit în 2016 o chirie lunară de 6,5 euro/mp pentru o suprafaţă de 287 mp către proprietarul clădirii în care funcţionează în prezent Grădiniţa nr.15.

Municipalitatea are de gând să realizeze o grădiniţă şi în incinta Liceului Teologic din Târgu Jiu. Şi în acest caz, grădiniţa liceului funcţionează într-o clădire închiriată.

Vizualizări: 1,185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: