Roşii cubuleţe conservate cu busuioc şi usturoi

Cea mai simplă metodă de conservare a roșiilor pentru iarnă este cea de roșii tăiate cubuleţe la borcan. Acestea pot fi aromatizate cu usturoi și busuioc.

Roşiile tăiate cubuleţe şi conservate la borcan păstrează mai bine aromele verii dar îşi păstrează şi gustul şi culoarea. Busuiocul şi usturoiul au şi ele rolul lor fiind ideale mai ales dacă preparaţi paste cu aceste roşii la borcan. Pot fi folosite pentru ciorbe, tocăniţe sau alte mâncăruri cu sos şi se poate înlocui busuiocul cu leuştean, cimbru, rozmarin sau frunze de ţelină, după preferinţe. Tot după preferinţă şi destinaţie, se poate renunţa şi la usturoiul din borcan.

Ingrediente: 3 kg de roşii cărnoase bine coapte, usturoi, busuioc şi sare neoidată.

Mod de preparare: Borcanele și capacele pe care le veţi folosi trebuiesc înainte spălate foarte bine şi sterilizate în cuptor la 150 de grade timp de 15 minute.

Spălaţi roşiile şi îndepărtaţi părţile necomestibile, apoi tăiaţi-le felii sau cuburi, cum doriţi. Puneţi cuburile de roşii în borcane, apăsând cu o lingură să le presaţi în aşa fel încât să nu rămână goluri. Deasupra fiecărui borcan puneţi câte o linguriţă de sare neiodată, o crenguţă de busuioc şi 1-2 căţei de usturoi.

Înfiletaţi bine capacele şi verificaţi să nu curgă. Aşezaţi borcanele într-o oală încăpătoare pe fundul căreia aşezaţi un prosop sau un ziar, pentru ca borcanele să nu stea în contact direct cu metalul.

Umpleţi oala cu apă până aproape de gâtul borcanelor şi puneţi-o la fiert la foc potrivit. Sterilizaţi borcanele cu roşii timp de 60 de minute de când apa dă primul clocot.

Lăsaţi borcanele să se răcească în apă până a doua zi când le puteţi şterge, eticheta şi depozita într-o cămară răcoroasă.

Vizualizări: 1,654

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Bucătărie:

Citește și: