Grecu a ajuns în premieră la naţionala de tineret

Pentru prima dată un jucător care a evoluat doar la Pandurii a ajuns la o echipă naţională. Constantin Grecu s-a prezentat ieri în cantonamentul lotului naţional de tineret de la Snagov fiind convocat personal de către selecţionerul Emil Săndoi. Grecu a intrat deja de ieri în programul de pregătire al naţionalei de tineret, efectuând aseară primul antrenament cu colegii mai tineri de la echipele din Liga I. Aceştia se vor pregăti până duminică la Snagov pentru meciul de marţi 8 septembrie cu Republica Moldova, pe stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova. Jocul este unul oficial şi face parte din cadrul preliminariilor Campionatului European de tineret. 
Fost component al naţionalei de juniori, tânărul Constantin Grecu de la Pandurii, a mai fost selecţionat în trecut de Florin Cheran la naţionala mică. Acesta se află la prima sa convocare la echipa naţională de tineret pentru un joc oficial el aflându-se în atenţia selecţionerului Emil Săndoi încă din returul sezonului trecut. 
Grecu a fost titular la Pandurii în toate cele cinci partide disputate de formaţia gorjeană în acest sezon, fiind unul dintre jucătorii de bază în formaţia lui Sorin Cârţu. 

Grecu s-a antrenat ieri la Snagov

Grecu a explicat aseară că a fost sunat de Emil Săndoi care l-a chemat să se prezinte la ora 11:00 la Snagov. Naţionala lui Săndoi va rămâne până dumunică să se pregătească în cantonamentul de la Snagov, urmând ca luni să ajungă la Craiova pentru meciul programat marţi pe stadionul „Ion Oblemenco”. „Sunt foarte mulţi jucători consacraţi la lot, de la Steaua Ionecu şi Onicaş, şi foarte mulţi de la Craiova pentru că acolo sunt mulţi jucători tineri de valoare. Personal ştiam că sunt urmărit la meciuri de antrenorul Emil Săndoi şi mă aşteptam să fiu convocat, mai ales că am jucat toate meciurile ca titular. Voi încerca să fac totul cât mai bine la acest meci dacă voi fi inclus în lot şi să joc cât mai bine. Mă bucur foarte mult că a avut încredere în mine şi m-a convocat la lot” a precizat ieri Grecu din cantonamentul naţionalei de tineret unde a efectuat primul antrenament pe baza de la Snagov. 

Cârţu: „Grecu e într-o formă bună”

Sorin Cârţu nu ştia ieri de convocarea lui Grecu la naţională dar s-a bucurat foarte mult de pasul înainte făcut de elevul său, mai ales că şi el i-a arătat încredere şi l-a folosit meci de meci în acest sezon. „Am aflat acum că Grecu e convocat la naţionala de tineret. Bravo lui merită felicitări pentru acest lucru. N-am vorbit cu Emil Săndoi înainte de convocare însă a făcut bine că l-a selecţionat. Grecu e într-o formă bună, a jucat meci de meci şi e şi bine pentru moralul lui.” Totuşi, Cârţu l-a avertizat pe Grecu să rămână cu picioarele pe pământ după această convocare şi să nu „îşi pună tocuri”: „Trebuie să înţeleagă faptul că trebuie să rămână în continuare cu picioarele pe pământ după ce va veni de la naţională. Să nu-şi pună tocuri şi să meargă pe ele că-i tai tocurile.” 
Grecu e singurul jucător de la Pandurii convocat în perioada care va urma la un lot naţional, restul colegilor urmând să revină azi la pregătire la Târgu Jiu. 

Negru revine azi pentru discuţii

Jucătorul Vali Negru nu a ajuns la un acord cu Pandurii în vederea semnării unui contract. Acesta a refuzat joi să semneze contractul propus de Pandurii şi a rămas să se mai gândească la oferta clubului gorjean şi să revină marţi după-amiază la antrenamente cu Pandurii dacă se va decide să semneze. Negru s-a antrenat joi cu echipa la Târgu Jiu şi a plecat cu lotul dar numai până la Bucureşti, el urmând ca azi să dea un răspuns concret dacă va semna sau nu cu formaţia gorjeană. 
 



Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: