„Greii” din PSD Gorj, supăraţi că pierd un primar vechi

Social-democraţii gorjeni plâng după primarul Marian Ardeiu, declarat incompatibil de instanţă. Deputatul Mihai Weber susţine că legea nu a fost foarte clară şi, din acest motiv, edilul din Samarineşti s-a trezit că rămâne fără postul de primar. „Nu mi se pare o faptă deosebită că îngrijeşti nişte animale”, a declarat parlamentarul.

Vestea că vor rămâne fără un primar cu ştate vechi i-a surprins pe liderii PSD Gorj. Marian Ardeiu a fost declarat incompatibil printr-o decizie definitivă, aşa că nu va mai putea ocupa nicio funcţie publică timp de trei ani. Totul, din cauza faptului că avea câteva sute de oi şi calitatea de comerciant, au motivat inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate. „E o situaţie neplăcută pentru noi. Este un primar pe care îl apreciem. Este un primar extrem de harnic, aşa cum trebuie să fie orice edil în localităţi. Vestea a venit pe neaşteptate. Sunt anumite aspecte în cadrul unor legi care nu sunt cele mai normale şi potrivite. Lăsaţi-ne să vedem ce se poate face în acest caz. Primarul are şi o cale superioară de a-şi arăta nevinovăţia. Nu mi se pare un lucru corect să ţi se îngrădească anumite drepturi în condiţiile în care nu e o faptă deosebită. Practic îngrijeşti nişte animale ca orice altă persoană fizică. E o chestie discutabilă privind incompatibilitatea asta”, a explicat deputatul Mihai Weber.

Până când va veni adresa de la ANI prin care primarul îşi pierde oficial mandatul, social-democraţii îşi fac calcule. Urmează să stabilească pe cine vor susţine pentru alegerile parţiale care vor avea loc în comuna Samarineşti. „Mie îmi pare rău. A fost un bun gospodar, s-a zbătut pentru comunitate. De multe ori, legea este ambiguă. Te obligă să renunţi la anumite proiecte europene ca persoană fizică. La el, e o situaţie hilară pentru că a avut doar un business în ceea ce priveşte partea agricolă, dar sper să găsim cea mai bună formulă. Să vedem când va fi emisă documentaţia în ceea ce priveşte încetarea mandatului şi paşii pentru organizarea alegerilor parţiale. Vom stabili o persoană care să intre într-o bătălie electorală şi să continue proiectele domnului primar”, a declarat Cosmin Popescu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.

Vizualizări: 1,299

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: