Soluții simple și eficiente prin care poți scăpa de furnici

Furnicile nu sunt insecte dăunătoare, însă atunci când apar în număr mare în casă sau apartament pot da adevărate bătăi de cap. Există numeroase soluții simple pe care le ai la îndemână pentru a scăpa de furnici, iar pe unele le poți găsi chiar la tine acasă.

Furnicile apar acolo unde găsesc firimituri și resturi de mâncare sau dulciuri. Cel mai folosit ingredient pentru eliminarea lor este un condiment din bucătărie. Scorțișoara este un condiment care reușește să țină furnicile la distanță de casă și bucătărie datorită mirosului său specific.

Conform unui studiu publicat de International Journal of Scientific and Research Publications, uleiul esențial de scorțișoară poate fi folosit cu succes ca insecticid pentru a scăpa de furnici. Dacă nu aveţi e bun şi praful de scorţişoară. Adaugă un sfert sau o jumătate de linguriță de scorțisoară într-o cană cu apă, înmoaie o dischetă de bumbac în soluție și apoi umezește zonele unde apar de obicei furnicile. Repetă această procedură o dată pe zi, până când vei scăpa definitiv de ele. Alte condimente care te ajută să scapi de furnici sunt piperul negru și foile de dafin, dar şi lămâia.

La fel ca în cazul scorțișoarei, mirosul lămâilor descurajează furnicile să pătrundă în casă, iar aciditatea din sucul de lămâie reușește să acopere feromonii lăsați în urmă de acestea. Mai exact, atunci când furnicile se deplasează în șir indian, ele marchează drumul cu urme chimice invizibile care le ajută apoi să recunoască traseul către sursa de hrană.

Poți să pui în zonele în care apar furnicile cel mai des câteva picături de lămâie sau poți să folosești ulei esențial de lămâie în care să înmoi câteva dischete demachiante și pe care să le lași apoi în locurile cu probleme. Repetă procesul până când furnicile vor înceta să mai apară

Menta este un alt insecticid natural care te ajută să scapi de furnicile care ți-au invadat locuința. Furnicile nu suportă mirosul puternic al frunzelor de mentă, deoarece le perturba capacitatea de a mirosi și de a detecta sursele de hrană.

Poți să pui câțiva căței de usturoi în locurile în care ai observat că apar cel mai des furnicile sau poți prepara o soluție cu apă și usturoi. Pune usturoi pisat într-o sticlă cu apă și lasă la macerat pentru 24 de ore. Fierbe amestecul a doua zi la foc mic, timp de 15 minute. Toarnă apoi soluția într-un pulverizator și stropește zonele în care sunt furnici. Furnicile vor înceta să mai apară deoarece usturoiul nu este preferatul lor.

Vizualizări: 5,350

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: