Greu să obţină rezultate, când au acces la sală de două ori pe lună

CS Universitatea Constantin Brâncuşi din Târgu Jiu a pierdut sâmbătă meciul din etapa a 16-a a seriei C din Divizia A la handbal masculin. Gorjenii au fot învinşi, greu, la Sala Sporturilor, de a treia clasată din serie, Unirea Sânnicolau Mare.

Nici prima etapă din retur nu a adus vreo schimbare la echipa târgujiană de handbal UCB Târgu Jiu care a pierdut, scor 22 – 25, la pauză  11 – 14, meciul cu Unirea Sânnicolau Mare. Echipa de handbal locală se descurcă foarte greu în Sala Sporturilor, acolo unde nu are acces decât la meciuri, dar şi atunci jucând la fel ca şi adversarii pe un teren străin.

Handbaliştii văd sala doar când joacă pe teren propriu, o dată sau maxim de două ori pe lună, pentru că de antrenamente acolo nici măcar nu se mai discută. Sigur, nu numai aceasta e cauza eşecului din meciul disputat sâmbătă cu Unirea Sânnicolau Mare şi a celorlalte meciuri pierdute în acest an. Dar dacă handbaliştii ar avea acces mai des în sală poate că nu s-ar mai face de râs cu ocazia fiecărui meci pierdut.

Mai sunt şi alte echipe universitare în Divizia A care nu au rezultate notabile, exemplul cel mai bun este Universitar Politehnica Timişoara, ocupanta ultimului loc în seria C, care şi în această etapă a pierdut în faţa celor de la Universitatea Craiova, scor 30 – 34, la pauză 12 – 18. Dar Târgu Jiul nu are decât o echipă la nivel de seniori la handbal masculin, şi are o tradiţie de zeci de ani în acest sport, tradiţie a fostelor echipe gorjene care sub numele CS Pandurii sau Energia Pandurii au adus faimă municipiului Târgu Jiu prin rezultatele obţinute şi au crescut generaţii de handbalişti, foarte mulţi localnici.

Din păcate doar amintirile celor care au jucat, au antrenat sau au lucrat la acele cluburi au mai rămas din vechile echipe, acum handbalul fiind un subiect tabu la Târgu Jiu.

Chiar dacă a apărut o echipă, la iniţiativa lăudabilă a UCB, aceasta este tratată ca orice echipă străină. De exemplu, dacă Unirea Sânnicolau Mare venea la Târgu Jiu cu două zile înaintea meciului şi plătea doua antrenamente în sală, era taxată la fel ca echipa locală.

Clasament Seria C, Divizia A

1       CSM Scolar Reşiţa     12     12     0       0       415   306   109 36

2       CS U Craiova     13     8       1       4       437   387   25

3       CS Unirea Sânnicolau Mare 13   7       1       5       360   361 22

4       CS UCB Târgu  Jiu     13     3       1       9       361   418   10

5       CS U Politehnica Timişoara         13     0       1       12     314   415   1

Vizualizări: 468

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: