Greva foamei în Târgu Jiu: „Nu ne bagă nimeni în seamă”

Trei gorjeni protestează de două zile în Piaţa Prefecturii împotriva justiţiei, dar şi împotriva prefectului de Gorj, Alin Văcaru. Protestatarii susţin că sunt discriminaţi de autorităţile judeţene şi cer primarilor să pună în aplicare legea fondului funciar. Protestul este unul autorizat atât de primărie cât şi de Instituţia Prefectului, oamenii declarând ieri că vor rămâne în greva foamei pe termen nelimitat.

Nicolae Pîrvu şi Ion Bucloiu din Săuleşti, dar şi Elena Dinu din Turceni sunt de două zile în greva foamei în Piaţa Prefecturii. Oamenii spun că au fost nedreptăţiţi de autorităţile judeţene pe legea fondului funciar. „Am hotărâri definitive şi irevocabile pe mai multe terenuri şi comisia locală refuză să le pună în aplicare. Este al treilea protest pe anul acesta şi nu ne bagă nimeni în seamă. Ne-am căutat dreptatea peste tot, am protestat şi în faţa Guvernului şi în faţa Preşedinţiei şi degeaba”, a declarat Elena Dinu.

Cei trei protestatari susţin că au fost şi în faţa prefectului de Gorj, Alin Văcaru, însă au primit un răspuns cât se poate de indiferent. „Când am fost la domnul prefect mi-a spus că pot să mă duc şi la Haga, că tot la el ajung. Nu ştiu ce prefect avem, dar aşa ceva nu se face. Ăsta nu este un prefect al oamenilor, să se ducă de unde a venit”, a adăugat Elena Dinu. Femeia nu vrea să renunţe la greva foamei, deşi este diabetică. „Protestez şi pentru că mi-au tăiat pensia de handicap, am act de la institutul Fundeni că sufăr de vezică neuro-paralitică şi frigul nu-mi face bine. Am şi diabet, am mai multe dar nu plec de aici până nu se rezolvă lucrurile”, a adăugat protestatara.

Protestul celor trei gorjeni este unul autorizat de primăria municipiului Târgu Jiu dar şi de Instituţia Prefectului însă nimeni nu a venit să stea de vorbă cu oamenii. „Stau pitiţi, nu a trecut nimeni pe la noi, nici măcar cei de la Salvare să vadă cum ne simţim mai ales că femeia asta e diabetică. Nu vrem decât să se facă dreptate”, a adăugat Ion Bucloiu. 

Vizualizări: 171

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: