Şeful galeriei de la Pandurii, reţinut de poliţişti

Valeriu Peptenatu, şeful galeriei echipei de fotbal Pandurii Târgu Jiu, a fost reţinut ieri de poliţişti fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de inducere în eroare a organelor de anchetă. Bărbatul în vârstă de 39 de ani, zis Vali Galerie, a ajuns în această situaţie după ce s-a prezentat la poliţie să revendice nişte bani pierduţi, care în realitate aparţineau altcuiva. Prins în ofsaid, Vali Galerie spune că cineva îl vrea după gratii pentru că el ar fi un „brand”.

Şeful galeriei de la Pandurii a fost reţinut pentru că a revendicat o sumă de bani ce nu-i aparţinea. O persoană a găsit miercuri 8.000 de lei în zona magazinului Misona, pe care i-a dus la Poliţie. Suporterul şef al pandurilor s-a dus ieri să declare că sunt banii lui, că el i-a pierdut.  Numai că a spus poliţiştilor că a pierdut 9.000 lei. Tot ieri, la Poliţie a venit şi un pensionar în vârstă de 66 de ani din Târgu  Jiu care a spus că a pierdut 12.000 lei.  Vali Galerie a declarat jurnaliştilor că într-adevăr a pierdut suma respectivă şi că s-a făcut o confuzie în sensul că este vorba de două situaţii distincte de pierdere a unei sume de bani. Mai mult, acesta spune că cineva doreşte ca el să ajungă după gratii. „N-am făcut nimic. Am recuperat o pierdere şi s-a mai nimerit să fie altă pierdere în acelaşi timp. Cum să-i păcălesc pe poliţişti, dacă eu vin de bunăvoie şi depun plângere? Am pierdut o sumă de bani, e declarată acolo. Ce să vă spun? Eu sunt un brand şi trebuia să fiu arestat ca să mă dea lumea exemplu pe mine la televizor. O să spun eu cine vrea arestarea mea (...)  Mai este încă unul pe care încearcă să-l folosească martor împotriva mea acum. E un prieten bun de al meu. Sunt banii mei, eu am reclamat o altă sumă de bani şi o altă persoană a pierdut o altă sumă”, a spus Valeriu Peptenatu.

Acuzaţii şi întrebări fără răspuns

Vali Galerie a fost reţinut ieri de poliţişti pentru 24 de ore urmând ca astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu cu propunere de arestare preventivă. “Bărbatul de 39 de ani este bănuit de comiterea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare reţinându-se faptul că în data de 20 noiembrie 2014, prin sesizarea penală făcută în faţa organelor de cercetare penală, a încercat să-şi însuşească fără drept o sumă de bani pierdută în ziua precedentă de un cetăţean pe raza municipiului Târgu Jiu”, a declarat Florin Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Gorj.

Rămân întrebări la care oamenii legii vor trebui să găsească răspunsurile. Una dintre ele ar fi: dacă Vali Galerie nu este cel care a pierdut banii, cum şi de la cine a aflat că la poliţie a fost depusă o sumă de bani ce a fost pierdută? O altă întrebare ar fi, dacă pensionarul a pierdut 12.000 lei, unde este diferenţa de bani dacă la poliţie au fost predaţi numai 8.000 lei?

Vizualizări: 327

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: