Proxenetul Bejinaru şi încă două persoane, trimişi în judecată

Aristică Benoni Bejinaru a fost trimis în judecată pentru trafic de persoane, alături de Casian Muja Bejat şi Delia Georgeta Stoiceanu. De asemenea, în proces sunt şi două tinere. Este vorba despre Elena Denisa Boulescu şi Cornelia Eugenia Botescu, despre care se presupune că au fost obligate să se prostitueze.

Benoni Bejinaru şi Casian Bejat au rămas în arest preventiv, unde se află din luna august. Cazul lui Bejinaru a scos la iveală multe probleme în Complexul Energetic Oltenia, unde a fost angajat, dar nu se ducea la serviciu, potrivit DIICOT. Ulterior, în urma unor anchete interne, s-a descoperit că erau foarte mulţi cei care încasau degeaba salariul pentru că nu prestau muncă la CE Oltenia. De asemenea, un pasaj din comunicatul de presă al DIICOT a dat fiori şefilor din CE Oltenia, despre care se presupune că au avut relaţii intime cu „fetele lui Bejinaru“, unele dintre ele minore. „Deşi este angajat la UMC Roşiuţa din cadrul Complexului Energetic Oltenia, pe postul de lăcătuş mecanic, cu program zilnic de 8 ore, inculpatul a făcut în aşa fel încât să intre în graţiile unor şefi şi persoane influente, prin acte de corupere ori plasarea de tinere pentru a întreţine raporturi sexuale cu aceştia, situaţie în care a fost favorizat să nu se prezinte mai deloc la serviciu.  Timpul inculpatului era împărţit în funcţie de activităţile de recrutare, transportare şi plasare a tinerelor pentru a fi exploatate sexual, având mai mult un program de noapte, când era prezent în cluburi, săli de jocuri de noroc şi pariuri sau alte locaţii destinate agrementului, iar în cursul zilei se odihnea“, se arăta în comunicatul DIICOT. Mai mulţi actuali şi foşti directori din minerit şi energie au fost audiaţi în acest caz, iar dacă ei au fost implicaţi sau nu se va afla pe timpul procesului.

Proxenetul îşi apără şefii din CEO

Bejinaru a negat ieri că le-ar fi plasat fete șefilor săi pentru ca să fie pontat prezent la locul de muncă, însă datele din dosar arată cu totul altceva.

Unele dintre fetele pe care proxeneții le implicau în rețeaua lor erau minore, fiind „prostite” cu diferite promisiuni. Dacă nu se lăsau „convinse”, fetele primeau amenințări diverse, intrând astfel într-un cerc vicios, din care nu au mai scăpat decât după ce unele dintre ele au reușit să se plângă autorităților. „Bejinaru Aristică-Benoni a implicat un număr mare de tinere, multe aproape de vârsta minoratului şi aflate în continuarea studiilor, aşa încât a profitat la recrutarea acestora de un pretins sprijin că le ajută la promovarea unor testări sau examenul de bacalaureat ori acordarea anticipată de sprijin material care să creeze o stare de dependenţă sau chiar de supunere necondiţionată în faţa sa, cât şi a persoanelor de legătură. În unele cazuri, precum în situaţia persoanelor vătămate BED (14 ani) şi BEC (19 ani), inculpatul Bejinaru Aristică-Benoni le-a adresat ameninţări şi a lansat acte de intimidare pentru a nu se plânge organelor de anchetă şi nici să dezvăluie către persoane de încredere faptele exercitate asupra acestora”, mai spun anchetatorii. 

Vizualizări: 182

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: