Greva foamei la RAAN

Situaţie extrem de gravă la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) unde cinci angajaţi au intrat joi în greva foamei, în faţa platformei Romag Prod, iar alţi aproximativ 150 de salariaţi au protestat nemulţumiţi de nealocarea banilor pentru plăţile compensatorii în urma închiderii companiei.

Oamenii spun că vor renunţa la greva foamei doar în momentul în care vor primi asigurări că vor încasa veniturile compensatorii cuprinse în contractul colectiv de muncă. Potrivit liderului sindical din cadrul Romag Prod, Marian Creţan, care se află şi el în greva foamei, angajaţii au recurs la această formă de protest întrucât nu au primit asigurări că Guvernul a alocat banii pentru plăţile compensatorii în urma închiderii companiei. Aceeaşi sursă a mai declarat că pe lângă salariaţii care se aflau, joi, în faţa platformei Romag Prod în interiorul unităţii instalaţiile erau supravegheate de aproximativ o sută de angajaţi care se aflau la locul de muncă de peste 35 de ore. Este vorba de angajaţii din tura a III-a, care au intrat la serviciu marţi seară, la ora 22:00, de când turele I şi II au refuzat să intre la locul de muncă, ei protestând în faţa unităţii.

Liderul de sindicat Marian Creţan a mai arătat că angajaţii care supraveghează instalaţiile din interiorul Romag Prod ameninţă că vor părăsi locul de muncă în orice moment, în aceste condiţii existând risc de poluare a mediului întrucât instalaţiile unităţii vehiculează o cantitate importantă de hidrogen sulfurat care ar putea ieşi în atmosferă necontrolat.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: