Jilţ Sud: Cum pierd la salariu liderii din sindicatele incomode

Sindicaliştii de la Jilţ Sud îl acuză pe şeful carierei, Dumitru Dragu, că ia decizii care contravin legii şi intereselor salariaţilor şi că ameninţă conducătorii sindicatului. Nicolae Bivolaru, liderul Sindicatului Renaşterea Jilţ-Sud, spune că atât el cât şi vicepreşedintele Constantin Persu au fost trecuţi la program de zi, fără să semneze vreun document în acest sens, lucru care a dus la pierderea a 300 de lei din salariu.

Dumitru Dragu, şeful carierei Jilţ-Sud, este acuzat că, prin acţiuni de intimidare şi ameninţare, îngrădeşte libertatea de acţiune a Sindicatului Renaşterea Jilţ-Sud. Liderii formaţiunii spun că Dragu i-a trecut la program de zi fără să semneze vreo decizie în acest sens. „Acţiunile de intimidare se răsfrâng la preşedintele şi vicepreşedintele Sindicatului Renaşterea Jilţ-Sud. Noi lucram în ture, dar din iulie, fără să ni se dea vreo decizie sau vreun document, am fost trecuţi printr-o simplă programare doar schimbul I, de zi, ceea ce a dus la modificarea contractului nostru individual de muncă în care noi pierdem automat sporurile de noapte, în jur de 300 de lei”, a spus Nicolae Bivolaru, liderul Sindicatului Renaşterea.

Potrivit sindicaliştilor, Dragu ar fi luat această decizie pentru că nu agreează un alt sindicat în afară de SMEO. „Ne-a trecut schimbul I pe motiv că noi suntem din alt sindicat şi că nu ne corelăm dispoziţiilor date de dumnealui şi noi am fi împotriva administraţiei şi încercăm să ducem oamenii către FNME”, a adăugat Nicolae Bivolaru.

Condiţionează promovările în funcţii

Acuzaţiile sindicaliştilor nu se opresc aici şi spun că Dragu ar fi condiţionat promovarea unuia dintre vicepreşedinţii formaţiunii sindicale. „Unul dintre foştii vicepreşedinţi a fost obligat să plece din sindicat pentru că altfel nu putea să fie promovat în funcţia de CFL-ist şi a fost nevoit să-şi prezinte demisia pentru că cei din sindicatul nostru nu pot să beneficieze de drepturi egale cu cei din SMEO. Noi am făcut o adresă şi către conducerea CEO în care arătăm aceste încălcări grave ale contractului de muncă”, a spus Bivolaru.

Şeful Carierei Jilţ-Sud, Dumitru Dragu, neagă acuzaţiile declarând că nu putea să-i ţină în ture ca să doarmă la serviciu. „Pe ei i-am trecut la schimbul I pentru că avem foarte multe probleme pe parte energetică. Eu vă pot spune că nu li s-a umblat la niciun fel de clasă. Ei nu au de ce să fie supăraţi, ca să vină să doarmă la schimburi şi să ia bani nu se poate, asta e toată supărarea lor, dar în rest nu s-a umblat la nicio clasă. Pentru mine toţi au aceeaşi valoare ca sindicalişti, dar la serviciu trebuie să-şi aducă un aport la producţie. Astea-s mofturi de-ale lor. Au pierdut sporul de noapte, dar asta este”, a spus Dumitru Dragu, şeful Carierei Jilţ-Sud. Sindicatul Renaşterea Jilţ-Sud are 230 de membri şi este afiliat FNME.

Vizualizări: 205

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: