UMR şi-a cerut insolvenţa

Uzina Mecanică Rovinari (UMR) a intrat în insolvenţă la cererea conducerii. Tribunalul Gorj a desemnat firma Siomax ca administrator judiciar, cu un onorariu lunar de 5000 lei fără TVA. UMR se ocupă, printre altele, de reparaţia utilajelor din minerit şi are peste 300 de angajaţi.

Conducerea UMR a cerut în instanță insolvența societății, acțiunea fiind înregistrată la Tribunalul Gorj în data de 20 iulie. Două zile mai târziu, magistrații au dat curs solicitării și au emis o hotărâre prin care au admis solicitarea șefilor uzinei. „Admite cererea Debitorului. În temeiul art. 66, raportat la art.71 din Legea nr.85/2014, dispune deschiderea procedurii generale a insolvenţei debitorului SC UMR SA. În temeiul art. 73 din Legea privind procedura insolvenţei, desemnează administrator judiciar pe Siomax SPRL Tg-Jiu, cu un onorariu lunar de 5000 lei fără TVA, care va îndeplini atribuţiile prevăzute de art.58 din lege. În temeiul art.85 din Legea 85/2014, dispune ca debitorul să-şi păstreze dreptul de administrare întrucât şi-a declarat intenţia de reorganizare", se arată în soluţia pe scurt dată de magistraţii Tribunalului Gorj.

Declinul societăţii a început în ultimii ani, asta după ce principalul client al UMR, în speţă CE Oltenia, a redus drastic activităţile de reparaţii în unităţile miniere. În lipsă de contracte cu complexul, conducerea uzinei a început să se axeze mai mult pe lucrări pentru societăţi din afara graniţelor ţării. Pentru a demonstra că este un prestator viabil şi că realizează lucrări de calitate, conducerea uzinei a achiziţionat utilaje performante care au costat circa 4 milioane de euro. Jumătate din sumă a reprezentat fonduri europene, iar cealaltă jumătate a trebuit să fie suportată de uzină. Pentru că nu dispunea de o sumă atât de mare, conducerea UMR a contractat un credit bancar pe care va trebui să-l returneze în următorii 7 ani. Societatea a disponibilizat în 2013 peste 60 de salariaţi din cauza lipsei de contracte, însă după achiziţia noilor utilaje alte persoane au fost încadrate în câmpul muncii.  

Vizualizări: 280

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: