Tichetele de cărbune date la tipar, negocieri abandonate

Fiecare salariat al CE Oltenia va beneficia de două tichete a câte 5 tone, echivalentul cotei de cărbune. Conducerea CE Oltenia a anunţat că tichetele sunt în curs de tipărire şi că săptămâna aceasta vor fi distribuite la salariaţi. Curios este faptul că administraţia şi sindicatele nu au anunţat până acum să fi ajuns la un acord privind cota de cărbune, mai ales că unele sindicate nu au renunţat la propunerea de acordare a 12 tone fiecărui salariat.

Administraţia CE Oltenia a continuat demersurile privind acordarea de tichete salariaţilor prin care să beneficieze de cota de cărbune, chiar dacă în şedinţele comisiei mixte nu s-a ajuns la o înţelegere. Sindicatele din Federaţia Naţională Mine Energie dar şi cele din zona Motru, conduse de Nelu Roşca şi Nicolae Bădiţa, cereau 12 tone de cărbune pentru fiecare salariat sau echivalentul acestei cantităţi în bani. Se pare că s-a trecut peste sindicate, iar acum conducerea complexului anunţă prin Sorin Olaru că va distribui săptămâna aceasta tichetele salariaţilor. „Despre cota de cărbune, fiecare salariat va primi miercuri sau joi tichetele, echivalentul a 10 tone de cărbune. În prezent sunt date spre tipărire aceste tichete. Mai multe detalii nu cunosc, sunt în concediu şi revin joi", a declarat Sorin Olaru, director în cadrul Direcţiei Resurse Umane a CE Oltenia.

CE Oltenia a remis spre sfârşitul lunii iulie un comunicat de presă prin care a anunţat că a aprobat în şedinţa de Directorat din data de 17 iulie Regulamentul pentru acordarea în anul acesta a cotei de combustibil prevăzută în Anexa 7 a CCM 2015-2016. Regulamentul stabileşte modul de acordare a cotei de combustibil pentru salariaţi. CE Oltenia susţinea în continuare că va acorda 10 tone de cărbune, în natură, tuturor salariaţilor, şi cantitatea va fi ridicată de la sucursalele/subunităţile unde salariaţii îşi desfăşoară activitatea şi de la subunităţile miniere din zona Rovinari, pentru salariaţii de la Executiv-CEO şi sediul SDM. 

Vizualizări: 142

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: