Grevă la BEJ Gorj pentru banii neplătiţi

Membrii Biroului Electoral Judeţean Gorj au ajuns ieri în situaţia de a nu mai lucra, pentru vreo jumătate de oră, e drept, din dorinţa de a atrage atenţia asupra problemelor financiare cu care se confruntă. Banii pentru implicarea lor în organizarea alegerilor din 10 iunie nu au fost plătiţi pentru activitatea pe luna mai, sumele nefiind achitate nici membrilor circumscripţiilor din teritoriu, ceea ce a generat o stare de tensiune.

În cursul după-amiezii, membrii BEJ Gorj şi-au dat seama că vor finaliza centralizarea rezultatelor la alegeri, după care şi dacă nu le sunt plătiţi banii nu mai pot să facă nimic pentru a forţa autorităţile să îi achite.

Umilinţă

Vicepreşedinte Teofil Boncu şi preşedintele Mihai Pistol, ambii magistraţi, aveau un motiv în plus de supărare pe serviciul contabilitate al Consiliului Judeţean Gorj, după ce, înainte de alegeri, nu le fuseseră achitate anumite deconturi decât cu intervenţii de la Biroul Electoral Central. Cei doi judecători şi colegii lor şi-au dat seama ieri că odată cu centralizarea rezultatelor scad şi şansele de a fi plătiţi în curând pentru munca prestată. „Este o umilinţă ceea ce am îndurat noi în aceste zile. Noi aici la BEJ şi colegii care vin cu sacii cu voturile din teritoriu şi care aşteaptă cu orele, suntem în activitate de duminică dimineaţa de la ora 6.00, cel puţin. După tot efortul de duminică şi noaptea spre luni nedormită, nu am găsit pe nimeni care să ne spună ce se întâmplă cu banii. Am lăsat mesaje la secretariatul Consiliului Judeţean pentru ca domnul preşedinte să ne comunice cum se rezolvă problema până la sfârşitul zilei. Sumele nu sunt mari, sunt cele prevăzute de lege, dar nimeni nu ne spune nimic despre plăţi, asta în condiţiile în care s-a muncit din greu pentru ca alegerile de la Gorj să nu fie marcate de incidente, aşa cum a fost în alte părţi din ţară”, a menţionat judecătorul Teofil Boncu.

Prefectul Liviu Andrei a venit şi a coborât la „protestatari”, după vreo jumătate de oră de „pauză” aceştia reluând lucrul, în ideea că banii le vor fi daţi azi-mâine. Prefectul nu avea o implicare directă în rezolvarea problemei financiare, dar, ca organizator al alegerilor, a mediat conflictul, mai ales că, după o noapte nedormită, preşedintele Ion Călinoiu nu era ieri după-amiază prin instituţie pentru a clarifica problemele celor de la BEJ.

Vizualizări: 134

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: