Familia tinerei împuşcate în Italia, devastată. Vezi ce spun părinţii Amaliei!

Familia Amaliei Murgu, târgujianca de 25 de ani împuşcată în cap în Italia, este în doliu de la aflarea veştii. Părinţii fetei dar şi fiul ei de cinci ani aşteaptă să ajungă acasă trupul neînsufleţit al acesteia. Amalia Murgu a plecat în Italia acum doi ani, împreună cu concubinul ei şi lucra într-o pizzerie. Aceasta a fost omorâtă pe 17 mai, iar presa din Italia a identificat-o ca fiind prostituată, cu legături cu un grup de albanezi.

Amalia Murgu avea 25 de ani şi era mama unui copil de cinci ani. În urma cu doi ani, tânăra a plecat cu prietenul ei în Italia să facă rost de bani. Lucra la o pizzerie şi lunar trimitea bani pentru a-i îngriji copilul, spun părinţii. „Era la facultate şi lucra la terasa Anna din Târgu-Jiu. Nu şi-a mai permis să-şi plătească facultatea şi a decis să plece în Italia. A lăsat copilul la noi pentru că tatăl lui s-a sinucis în urma cu câţiva ani din cauză că aveau probleme în cuplu. A plecat în Italia cu prietenul ei. Muncea la o pizzerie şi lunar ne trimitea acasă câte 300 de euro pentru copil. Acum câteva luni a fost acasă pentru că a fost copilul bolnav şi a plecat din nou. Ne suna cam la două zile, dar de pe 17 mai nu am mai primit niciun telefon de la ea. Ne-am dat seama că s-a întâmplat ceva, dar sora ei ne-a asigurat că totul este bine şi că este ocupată, pentru că voia să se mute într-o altă casă”, povesteşte mama fetei.

Ultima discuţie telefonică, pe 17 mai

Familia a aflat în urmă cu câteva zile că Amalia Murgu nu mai este în viaţă, atunci când sora ei s-a întors acasă după ce i-a recunoscut cadavrul. „Am vorbit ultima dată cu ea la telefon chiar pe 17 mai, când ne-a spus să avem grijă de copil că l-a visat urât. Am înţeles că a plecat seara de la serviciu şi nu a mai ajuns acasă. Prietenul ei a sunat la restaurantul unde ea lucra şi i s-a spus că s-a terminat programul. A plecat spre serviciul ei să vadă ce s-a întâmplat. Nu a găsit-o şi atunci a anunţat poliţia. Au găsit-o a doua zi într-un canal împuşcată în cap şi maşina ei era lovită puţin mai departe. El a sunat-o pe sora ei care era tot în Italia. Aceasta a fost cea care s-a dus să o recunoască. A venit în ţară şi ne-a spus că Amalia a fost împuşcată”, spune Dan Murgu, tatăl fetei.

Familia face eforturi să repatrieze trupul mamei copilului de cinci ani. ”Nu avem posibilităţi. Eu am o problemă la picior. Ea a plecat la muncă să facă rost de bani. Concubinul ei a zis că o aduce acasă. Au câteva mii de euro pe un card ce a apucat ea să strângă, ne ajută şi cei de la Biserica Ortodoxă de acolo din Italia. Aici încercăm şi noi să-i face toate orânduielile. Nu ne aşteptam la o tragedia ca asta”, spun părinţii tinerei. 

Vor să ştie adevărul

Tatăl femeii speră să se facă lumină în acest caz şi cei vinovaţi să plătească. Acesta crede că este vorba de o reglare de conturi. „Eu cred că la mijloc este o reglare de conturi. De ce să o împuşte în cap. Dacă era un jaf ceva îi furau ce avea, bijuterii, bani, geanta, o bătea dar nu o omorau. Ea a plecat de la serviciu cu maşina şi poliţia a găsit autoturismul lovit. Am înţeles că este anchetat patronul pizzeriei, bătrânul pe numele căruia era maşina, că ea nu lucra acolo cu forme legale. Am urmărit pe internet ce a spus poliţia şi procurorul de acolo. După înmormântare, dacă avem posibilităţi o să încercăm să aflăm exact ce s-a întâmplat”, spune Dan Murgu.

IPOTEZE

Potrivit gazetaromaneasca.ro, Amalia trăia la Vigevano. Anchetatorii nu exclud ca la baza crimei să fi fost dorinţa fetei de a ieşi din “cercul” de prostituţie gestionat de un clan de albanezi. În acest caz, Amalia ar fi fost ucisă şi pentru a se trimite un semnal fără echivoc altor fete. O altă ipoteză este ca tânăra să nu fi predat proxeneţilor toţi banii câştigaţi sau a fost ucisă pentru a fi plătită o greşeală comisă de alţii. Nu se exclude nici un jaf degenerat în agresiune, sau criza de furie a unui client.

Galerie foto



Vizualizări: 427

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: