Greva minerilor lasă Motru fără căldură. update: Livrări reluate

Greva minerilor din Complexul Energetic Oltenia se răsfrânge și asupra activității Uzinei de Agent Termic și Alimentare cu Apă (UATAA) Motru. Orașul va rămâne fără căldură miercuri dimineață dacă uzina nu va primi noi cantități de cărbune de la CE Oltenia.

Uzina de termoficare are nevoie de 400 de tone de cărbune pe zi pentru a putea produce agent termic și energie electrică în cogenerare. Unitatea este alimentată cu cărbune de la carierele Lupoaia și Roșiuța.

Conducerea UATAA Motru speră ca noi cantități de cărbune să le fie livrate în cursul zilei de marți, astfel încât orașul să nu rămână fără căldură în plină iarnă. ”La infinit nu vom putea funcționa nici noi. Deocamdată am funcționat cu stocurile făcute de sâmbătă seara. Stocuri ar fi până miercuri dimineață. Sperăm că se vor relua livrările. Depindem de cum va evolua situația în cadrul Complexului Energetic. Nu avem o altă variantă. Cărbunele l-am plătit în avans pe luna ianuarie. Trebuie să onorăm și contractele de furnizare a energiei electrice. Riscăm să plătim penalități pe piața de dezechilibre”, a declarat Eugen Corcoață, administratorul special al UATAA Motru.

Uzina primește cărbune pe calea ferată. De la cariera Roșiuța nu mai pleacă nicio garnitură cu cărbune, pentru că minerii au blocat calea ferată.

update, ora 10.20: Directorul Corcoață a anunțat că UATAA va primi astăzi cărbune. "A intervenit Consiliul Județean Gorj și am fost anunțat că vor fi reluate livrările de cărbune către uzina de termoficare", a spus Corcoață.

Vizualizări: 4,503

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: