Un nou cod de vreme rea până valabil până miercuri

Meteorologii au extins şi au prelungit, luni, până miercuri seară, la ora 20.00, informarea de ninsori şi codul galben de vânt. În majoritatea regiunilor vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată.

Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h. În zona de munte, vizată de codul galben, rafalele de vânt vor ajunge şi la 120 de kilometri la oră.

”În majoritatea regiunilor, local şi temporar vor fi intensificări ale vântului, în general cu viteze la rafală de 45…55 km/h accentuând senzaţia de rece, iar izolat şi trecător, în special în Transilvania şi Moldova, zăpada va fi spulberată. Pe parcursul zilei de miercuri (16 ianuarie), îndeosebi în regiunile sudice şi centrale, rafalele vor atinge pe arii restrânse 60…65 km/h”, au transmis, luni, meteorologii.

Potrivit acestora, în vestul, nordul şi centrul ţării temporar vor fi precipitaţii în general slabe cantitativ. Acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, iar în cursul zilei de miercuri (16 ianuarie) în zonele joase de relief, cu precădere din vest şi nord-vest, vor fi precipitaţii mixte, ce vor favoriza depuneri de polei.

Până miercuri seară la ora 20.00, în zona de munte va fi cod galben de vânt puternic.

”În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge. Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marţi spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpaţii Occidentali, vestul Carpaţilor Meridionali şi nordul Carpaţilor Orientali, unde local se vor acumula cantităţi de 10…15 l/mp”, precizează meteorologii.

Aceştia anunţă că, temporar, pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpaţii Meridionali, apoi şi în restul masivelor, viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea semnificativă a vizibilităţii.

Vizualizări: 1,732

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: