Manu Tomescu intră în greva foamei. “Vor vedea ce înseamnă furia Gorjului”

Manu Tomescu, vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, este revoltat de faptul că minerii aflați în grevă spontană sunt acuzați că sabotează sistemul energetic național. “Minerii au făcut acest protest spontan după ce administrația a prezentat un buget în bătaie de joc, un buget care era o batjocură la adresa salariaților Complexului Energetic Oltenia. Acuzați de sabotarea sistemului energetic național trebuie să fie cei care au arătat acel buget care ne-a sfidat”, a spus Tomescu, arătând că proiectul de buget prevedea zero majorări salariale.

Tomescu spune că bruma de creștere salarială acordată anul trecut a fost anulată rapid de majorarea prețurilor la bunurile de consum și la utilități.

Tomescu spune că unor colegi li s-a făcut plângere de către companie. “Dacă li se va întâmpla ceva colegilor mei, vor vedea ce înseamnă furia Gorjului. Am văzut că au găsit ei doi-trei, le-au făcut nu știu ce plângeri la oamenii ăia. După ce criterii i-au luat? După înălțime? Toți minerii au hotărât să oprească lucrul, ați văzut că nu au ascultat de lideri, pur și simplu au oprit lucrul, nu a avut nimeni ce să le mai facă. Acum găsesc ei doi-trei țapi ispășitori, oameni mai vocali. Până la urmă trebuia cineva să vorbească, să transmită oful oamenilor. I-au găsit pe ăștia și i-au făcut instigatori. Unde este respectul pentru salariați aici, că zic că ne respectă?”, a spus Manu Tomescu.

Atât managerul Sorin Boza, cât și secretarul de stat Vișan, au spus că instituțiile statului au fost sesizate. “Complexul Energetic Oltenia, prin hotărârea celor cinci membri din Directorat, a atacat în instanță, pentru că noi considerăm greva ilegală”, a spus Boza. ”Legile statului funcționează pentru situații normale și pentru situații anormale. Noi am înștiințat organele statului în acest sens și, dacă este pusă în pericol siguranța Sistemului Energetic, securitatea lui, vom acționa ca atare”, a declarat Doru Vișan.

Revoltat de astfel de declarații, Manu Tomescu a decis să intre în greva foamei. “Încearcă să bage frica în noi. Dar minerii și energeticienii nu au frică. Eu, Tomescu, de mâine (n.r. marți) dimineață voi intra în greva foamei în fața companiei pe perioadă nedeterminată. Să mă bage și pe mine la pușcărie, că trăim mai bine la pușcărie. Tragi de fiare, joci rummy, joci table, nu mai stai prin noroaie”, a spus Tomescu.

Liderul sindical face apel și la ceilalți lideri să nu își lase oamenii singuri. “Nu pot lăsa oamenii ăștia singuri și descoperiți. Oamenii ăștia nu și-au pus libertatea în pericol doar pentru ei. Noi, cei 13.000 de salariați, trebuie să îi considerăm eroi pe cei care au oprit lucrul. Să nu creadă ei că bagă frica în noi”, a mai spus Manu Tomescu.

Vizualizări: 9,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: