Proiect: Concediu plătit pentru divorţ

Persoanele care trec printr-un divorț ar putea primi trei zile de concediu. Este iniţiativa deputatului PSD Georgian Pop, care a anunţat că oamenii care divorțează au nevoie de aceste zile libere pentru că „trec prin trauma desfacerii căsătoriei” și au nevoie de timp liber pentru „soluționarea problemelor”.

Inițiatorul a explicat că de acest beneficiu ar avea parte doar persoanele asigurate în cadrul sistemului asigurărilor sociale de stat.

„Indemnizația pentru concediul pentru divorţ se plăteşte din fondul de salarii al unităţii angajatoare şi este egală cu salariul corespunzător perioadei respective. Concediul pentru divorţ se acordă la cerere, de către angajator, în următoarele 4 săptămâni de la data constatării sau, după caz, a pronunţării divorţului”, se mai arată în proiect.

În expunerea de motive este subliniat faptul că rata divorțului în România raportată la numărul căsătoriilor este în medie de 25% pentru perioada 1990-2018, iar desfacerea căsătoriei este „un fenomen social cu manifestări constante”. (A.A.)

Vizualizări: 543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: